Vali Bilgin Dünya Sağlık Günü’nü kutladı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Bilgin mesajında, “Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır.“ dedi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ ve bugünü takip eden hafta da ‘Dünya Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Çin’in Wuhan kentinde Coronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmekte olup, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, Ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için mücadele edilmektedir. Bu mücadelede başta sağlık çalışanlarımıza büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde yaşadığımız bu zor günlerde; sağlığımız için büyük emekler veren başta sağlık çalışanları olmak üzere toplum sağlığına destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlar, tüm Kırklarelili hemşerilerime sağlıklı ve mutlu günler dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Emperyalizmin dünya halklarına dikte ettiği "sağlığın!" ne kadar sahte olduğunu bir korona virüs yeryüzünü susta durdurarak ispat etmiş oldu peki bundan sonra geleceklere karşı ise ne yapılabilecek?

  2. "Oliver the Chimp II" 06 Mayıs 2020 Çarşamba 19:17:52

    Trump: "Dezenfektanlar vücuda enjekte edilebilir mi?" (maazallah) Trump: "Güneş ışınlarının vücuda enjektesi tedavi yöntemi olabilir" (fe süphanallah).