Vali Bilgin Covid19 aşısının ilk dozunu yaptırdı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin cumartesi günü Covid 19'a karşı geliştirilen CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdı. Kırklareli’nde aşı takviminin planlandığı gibi işlediğini vurgulayan Vali Bilgin, “Aldığımız tedbir ve önlemlerle birlikte en büyük silahımız aşıdır, inşallah aşıyla dünyamız ve insanlık en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulur. Aşı çalışmaları çok önemli. Aşıyla ilgili kamuoyunda farklı anlatımlar oluyor ancak biz sağlıkçılarımıza güvenmeliyiz. Bu işin uzmanı onlar, herkesi sırası geldiğinde aşısını yaptırmaya davet ediyorum” dedi. Öte yandan İlimizde bugüne kadar toplam 23.134 kişi aşılandı.

Koronavirüs aşı takvimi ilimizde planladığı gibi gidiyor. Bu çerçevede Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de cumartesi günü CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdı. Vali Bilgin yaptığı değerlendirmede, “Kırklareli’nde aşı takvimi planlandığı gibi işliyor. Aldığımız tedbir ve önlemlerle birlikte en büyük silahımız aşıdır, inşallah aşıyla dünyamız ve insanlık en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulur. Aşı çalışmaları çok önemli. Aşıyla ilgili kamuoyunda farklı anlatımlar oluyor ancak biz sağlıkçılarımıza güvenmeliyiz. Bu işin uzmanı onlar, herkesi sırası geldiğinde aşısını yaptırmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilecek. 

Şubat sonuna doğru öğretmenlere de özellikle yüz yüze eğitime geçilecek sınıflar için aşılama başlayacak. Aşı takvimine göre, ikinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile sırasıyla ikinci aşamaya dahil olanların aşılanmasına geçilecek. Takvime göre, 50-64 yaşlarındaki bireyler de ikinci aşamada Covid-19 aşısı olacak. Üçüncü aşamada ise öncelikle kronik hastalığı bulunanlara aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bunu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek. Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak. Öte yandan ilimizde bugüne kadar toplam da 23.134 kişi aşılandı.
(S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol