Vali Bilgin, “Bu millet 15 Temmuz kahramanlarını asla unutmayacaktır”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Osman Bilgin, mesajında Türk milletinin 15 Temmuz’da varlığına, istikbaline darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdiği kahramanlıkla tarihe geçtiğini vurguladı.
Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da topyekün hareket ederek ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara asla izin vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini belirten Vali Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimiz ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen FETÖ/PDY terör örgütü ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisini, stratejik kurumlarımızı hedef alarak, devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır.
100 yıl önce tüm yokluklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yedi düvele karşı bağımsızlığı uğrunda destan yazan milletimiz, yıllardır terörle mücadelede ortaya koyduğu kararlılığı, 15 Temmuz’da da göstererek, Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı ruhu ile topyekûn hareket ederek ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara asla izin vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Kirli emelleri için devletine, milletine silah doğrultacak kadar hainliğe bulaşmış, dış güçlerin maşası bu gizli yapıya en güzel cevap, kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde verilmiştir. 15 Temmuz gecesi, milletimiz dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ile Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmıştır. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, ellerinde bayraklarıyla meydanlara, hava limanlarına koşan aziz milletimiz, vatanına, bayrağına ve demokrasisine olan bağlılığını kanıtlamıştır. Demokrasimize kasteden bu ve benzeri darbe girişimlerine karşı toplumsal desteğin sürdürülebilir kılınması ve hafızanın taze tutulması için, iç ve dış kamuoyuna 15 Temmuz’daki demokrasi zaferinin ve FETÖ/PDY yapılanmasının ülkemize vermiş olduğu zararın en iyi şekilde anlatılması önem arz etmektedir. Bu millet vatanı uğrunda şehadete yürüyen, gazi olan 15 Temmuz'un kahramanlarını asla unutmayacaktır. Bu münasebetle 15 Temmuz da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol