Vali Bilgin “Az laf çok iş yapmalıyız”

Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı üçüncü dönem toplantısı Vali Osman Bilgin başkanlığında yapıldı. 12 Temmuz Perşembe Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde yapılan toplantıya, Vali Bilgin’in yanı sıra ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanlıkları yetkilileri, yatırımcı bölge ve il müdürleri katılım gösterdi.

Vali Osman Bilgin’in ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı olan toplantı saat 14.00’da başladı. Vali Bilgin’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda çalışma prensiplerinden ve ileriki dönemde yapılması planlanan icraatlardan bahsedildi.

Kararnamelerle tüm yönetim sistemiyle alakalı çok çeşitli yenilikler var
24 Haziran seçimleri ile yürürlüğe giren yeni yönetim sisteminin ülkemize hayırlı olmasını dileyen Vali Bilgin, “Öncelikle yeni yürürlülüğe giren Başkanlık Sisteminin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İlimizle alakalı olarak da çıkan KHK’lar ve son olarak çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerle tüm yönetim sistemiyle alakalı çok çeşitli yenilikler var. Bizler de önümüzdeki haftadan başlayarak yeni dönem ile ilgili bir yapılanmaya gideceğiz. Şimdiden sonra Cumhurbaşkanlığı Kararları ve benzeri kararları uygulayacağız. Dolayısı ile karar alıcı biziz bakanlıklardan yol ve yöntemlerle ilgili hüküm beklememize gerek yok. Bunu her zaman söylüyorum Ankara’dan gelen bir kişi olarak Ankara’ya yazı yazmak veya yazı beklemek işleri yavaşlatmak demek” dedi.
“Artık olayı geçiştiren
erteleyen bir anlayışta iş yapmayacağız”
Devletin kendilerini yerel yönetimlerin iyi yönetilmesi için atadıklarını belirten Vali Bilgin, “Eski yönetim sistemiyle görevimi layığıyla yerine getirmem çok zordu. Bu yüzden görevime başladığım dönemde böyle bir sistem değişikliğinin olması benim açımdan şans oldu. Artık olayı geçiştiren erteleyen bir anlayışta iş yapmayacağız. Sonuca gidici risk alan ticari düşünen sonuca odaklı bir yapıyla yönetim biçimi benimsememiz gerekiyor. Kısacası çok konuşmadan, konuşmayı kısa keserek çok iş yapmalıyız” sözlerini sarf etti.
Aktif 488 proje devam ediyor
2018 yılında Kırklareli’nde hayata geçirilen ve geçirilme aşamasında olan projeler hakkında bilgi veren Vali Osman Bilgin, “2018 yılında, ilimizde 36 kamu kurum ve kuruluşunca 748 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 2.817.206.515 liradır. 2018 yılı programı 408.895.669 liradır. Bu ödeneğin 172.538.787 lirası gönderilmiş, 88.635.078 lira harcama yapılmıştır. Yılı ödeneğine göre yüzde 22, gönderilen ödenek miktarına göre yüzde 51 parasal gerçekleşme sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
78 projenin tamamlanmış olduğunu belirten Vali Bilgin, 182 proje ihale aşamasında olduğundan bahsetti. Buna göre Kırklareli’nde aktif olarak 488 proje devam etmekte olduğu açıklandı. Toplantı kurum ve kuruluş müdürlerinin kendi alanlarından detaylı sunum yapmaları ve soru cevap şeklinde devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol