Vaka sayıları endişe verici boyutlara ulaştı

İlimizde son dönemde yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarında belirgin bir artış gözlendi. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklanan son verilerde ilimizde vaka oranı bir haftada 100.000 kişide 52,61’den 71,05’e yükseldi. Kırklareli bu oranla ülke çapında vaka sayıları en fazla artan 10 il arasında yer alırken Kırklareli Belediyesi’de uyarıda bulunarak Kırklareli ve belediye çalışanlarında vaka sayılarının endişe verici boyutlara ulaştığını bildirdi. Bu çerçevede vatandaşlardan fatura, dilekçe vb. işlemleri online sistem üzerinden yapmaları ve tüm ziyaretleri randevulu olarak gerçekleştirmeleri talep edildi. Tedbirler çerçevesinde Lüleburgaz’da geçtiğimiz günlerde bir apartman karantinaya alınmıştı. Öte yandan bölgemizdeki diğer iller Edirne’de vaka sayıları 75,29, Tekirdağ’da ise 74,65 olarak açıklanmıştı.

Kırklareli’nde ve Trakya Bölgesi’nde vaka sayıları tırmanışa geçti. Kırklareli 71,05, Edirne 75,29 Tekirdağ ise 74,65’lik oranlarla ülke çapında yüksek riskli iller arasında yer alıyor. Kırklareli ve belediye çalışanlarında vaka sayılarının endişe verici boyutlara ulaştığını bildiren Kırklareli Belediyesi vatandaşlardan fatura, dilekçe vb. işlemleri online sistem üzerinden yapmaları ve tüm ziyaretleri randevulu olarak gerçekleştirmelerini talep etti. Kırklareli Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Coronavirüs salgını alınan tüm önlemlere karşın yayılma hızı ek kısıtlayıcı kararlar almayı zorunlu hale getirmiştir. Ülkemiz genelinde corona vakalarında görülen artış maalesef Kırklareli ve belediyemiz çalışanları arasında da endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Olası olumsuz gelişmelerden korunmak amacıyla belediyemiz bünyesinde ek önlemlere ihtiyaç duyulmuştur. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça fatura, dilekçe vb. işlemlerini online sistem üzerinden yapmaları, tüm ziyaretlerini randevulu olarak gerçekleştirmelerini rica ederiz.”
Öte yandan Kırklareli şu an için yüksek riskli iller arasında yer almasından dolayı normalleşmeye uzak görünüyor. Mart ayı itibarıyla başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinde, illerde sıkılaştırılması veya gevşetilmesi gereken kısıtlamalar yeni uygulamayla belirlenecek. Risk Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller “düşük riskli“, Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller “orta riskli“, Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller “yüksek riskli“, Yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller ise “çok yüksek riskli” olarak belirlenecek.
(S.Ünver)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İçeride kalanın suçu ne 27 Şubat 2021 Cumartesi 12:14:19

    Malesef kimse saatine ve yaş grubuna bakmadan dışarıda. Kurallara uyan yok. Denetleyen yok. İçeride kalıp kurallara uyanların haklarını niçin yiyorsunuz peki. Sonra aynı kuralsız kişiler "hükümet işin önünü alamadı" diye yaygara yapıyor. Kardeşim kurallara uymayan sensin. Yetkililer ne yapsın ? Ama zabıta polis jandarma kimse artık....kuralları denetleyecekler daha çok ortada olsun. Bizim millet ancak cezadan anlıyor yasaktan anlıyor.

  2. kırklarelide vaka az bunu yukselten babaeski lüleburgaz covidli hastaları hepsini kırklareli devlet hastanesine gönderirsen sanki merkezde vaka sayısı artmış gibi oluyor ilçelerdeki covidli hastalar kendi ilçesindeki hastanelerde kalsın kırklarelinin suçu ne bunlar yuzunden sokaga çıkamıyoruz