Uzunköprü’de Sağlık Sistemi Ç-Ö-K-Ü-Y-O-R!

Uzunköprü Devlet Hastanesindeki doktor yokluğu nedeniyle bazı servislerde randevular en erken 2- 3 ay arasında veriliyorken uzunca bir süredir devam eden eksikliğin üzerine şimdi de teşhis için gerekli olan Ulturasonografi (Ultrason) görüntüleme sistemindeki aksaklıklar eklendi. En erken 15 gün sonrasına verilen ultrason görüntüleme tarihleri son bir hafta içerisinde iki defa da ertelendi. Gerekçe olarak ise ilgili doktorların hasta olması gösterildi. Bir diğer kriz ise Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları kliniğinde patlak verdi. Dev klinik uzun süredir sadece bir doktor ile idare ediliyorken mevcut doktorun da hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmesiyle kliniğin kapısına geçici süreyle kilit vurulacak. 

En erken sünnet randevusunun 2 ay sonraya, bazı polikliniklerde ise randevuların 2 ila 3 sonrasına verilmeye başlandığı Uzunköprü’de sağlık krizi artarak devam ediyor. Doktor eksiklikleri ile ne yapacağını bilemeyen Uzunköprülüler rapor dahi yazdıramaz duruma gelmelerinin üzüntüsünü yaşıyor. Bu sebeple Edirne’nin yolunu tutan hastaları ise bu sefer ulaşım ücretleri vuruyor. Son gelişmeye göre Sağlık Bakanlığı doktor açığını gidermek adına 65- 72 yaş arası emekli doktorlar için yeniden görev için ilan verdi.

CİLDİYE, FİZİK TEDAVİ, KADIN DOĞUM VE DAHA NİCELERİ…

Kardiyoloji, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Kadın Doğum Uzmanı, Cildiye, Fizik Tedavi doktoru bulunmayan Uzunköprü Devlet Hastanesinde sağlık krizi ciddi boyutlara ulaştı. Teşhis için hayati önene sahip ultrason cihazına ise en erken randevu 15 gün sonraya verilmesine rağmen zorluklar Uzunköprülü hastaların yakasını bir türlü bırakmıyor. Ultrason randevu tarihinde kayıt odasına giden hastalar son bir haftada iki defa geri dönmek zorunda kaldı. Sorunu ‘doktorların hastalandığı’ şeklinde ifade eden kayıt memurları da tüm gün hastalara durumu izah etmekten adeta çıldırma noktasına geldiler. Bir an evvel radyolojik görüntüleme ile teşhis bekleyen Uzunköprülüler teşhis konulamadan hastane yollarında başlarına bir şey gelmelerinden korkmaya başladı.

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI KLİNİĞİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILIYOR

Dev bir binada hali hazırda sadece Çocuk Hastalıkları Uzmanı ile hizmet vermeye gayret gösteren Uzunköprü Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin ise kapatılacağı konuşulmaya başlandı. Zira hizmet veren tek doktorunda hac kurasının çıktığı ve hac farizasını yapmak için kutsal topraklara gideceği öğrenildi. Böylece başka doktor bulunmayan devasa kliniğin kapısına kilit vurulacak. Uzunköprü’de sağlık krizi giderek derinleşirken vatandaşlar şifa bulmak için gittikleri hastane koridorlarında başlarına bir şey gelmesinden korkmaya başladı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çöktü zaten

  2. hastalar doktor ararken 27 Haziran 2022 Pazartesi 06:26:49

    Değerli herşey gibi az bulunur edilen doktorların bazıları da kendilerini meslekleri ve hastalarına hasredecekleri yerde hac dönüşü yarı günü de ibadetle geçirecek hacı doktor imamlığa geçip yerini tam gün çalışacak bir doktora mı bıraksa acaba