Uzunköprü’de Kıymaya Kallavi Zam Kapıda! Köftecilerin Tarifeye Direnmesi Kısa Sürdü

Kırmızı Ete gelen zamlar artık takip edilemez oldu. Büyük ve küçükbaş hayvancılığı ile nam salmış Trakya bölgesinde vatandaşlar ete hasret kalacak gibi duruyor. İlçemizde Aralık ayında 170 liradan satılan dana kıyma ete gelmesi beklenen son zamlar ile birlikte 260 liraya dayanacak! Şap hastalığının tetiklediği panik ortamı ile birlikte kırmızı et piyasasındaki krizin önümüzdeki günlerde daha da artmasından endişe ediliyor. Diğer yandan ilçemizde yeni tarife ile 120 lira olarak belirlenen porsiyon köftenin satış fiyatını uygulamamak için direnen köfte salonlarının direnci ise kısa sürede kırıldı... 

Türkiye’nin en lezzetli en özenli besi hayvanlarının yetiştiği bölgemizde kırmızı ete gelen zamlar cepleri yakmaya başlayınca sofra kültüründe de zorunlu değişikliklere gidiliyor. Köftesi ile meşhur ilçemizde köfte salonları eski şaşalı günlerini mumla ararken bir adet pişmiş köfte 20 liradan satılıyor. Yeni tarifede 120 lira olarak belirlenen porsiyon fiyatını abartı bulan bazı esnaflar daha önce tarifeyi uygulamamak için direneceklerini ifade ederlerken, bu direnç kısa sürede kırıldı. 90 liradan satılan köftenin porsiyonu birer hafta arayla önce 100, ardından ise 110 liraya satılmaya başlandı. Kıymaya gelen son zamlar ile birlikte ise köfte salonu işletmecilerinin 120 liranın üzerinde yeni bir tarife istemesi dahi gündeme gelebilir… Geçtiğimiz yıl bu zamanlar ise köftenin porsiyonu 50 liradan satılıyordu.

CHP’Lİ VEKİL GAYTANCIOĞLU,
“ÇOK ACI BİR DURUM”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, geçtiğimiz gün Edirne merkezde bir kasabı ziyaret etti. Kıymanın 3 ay önce kilogram satış fiyatının 180 lira olduğunu, 260 liraya yükseldiğini ifade eden Gaytancıoğlu, dişi hayvanların kesime gittiğine dikkat çekti. Gaytancıoğlu açıklamasında, “Çok değil 3 ay önce bir kilo kıyma 180 liraydı. Şimdi nasıl 260 lira oldu. Dişi hayvan kalmadı. Erkek hayvan da beslenmiyordu. Peki ithalat yapılıyor, fiyatlar düşmüyor mu? Başka ülkelere döviz gidiyor. Vatandaşların alışverişlerinde bir değişiklik oldu mu? Çok acı bir durum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol