Uzunköprü’de En Uzun Gece

İlçemiz Uzunköprü’ye son yıllarda eşine az rastlanır şiddetli ve yoğun yağış düştü. Pazartesi gece yarısı başlayan şiddetli sağanak ara vermeden Salı akşam saatlerinde etkisini daha da arttırdı. Hal böyle olunca tüm Uzunköprülülerin aklına tek bir yer geldi; Kırkavak Deresi! Aralıksız devam eden yağışlar sonucu debisi ve seviyesi yükselen dere bazı noktalardan taşarken şehir merkezinde ise yatağından çıkmasına ramak kaldı. Kırkavak köyüne yakın alanlarda ve eski Yağcı’nın fabrika olarak bilinen noktadan taşan dere, ekiplerin anlık müdahalesi sonucu felakete yol açmadan kontrol altına alındı. Sosyal Konutlarda evleri su bastı. Bu noktalarda yaşayan birçok vatandaş geceyi geçirmek için Kaymakamlık ve belediye ekiplerince Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirildi. Kırkavak deresinin yanı sıra şehir merkezinde de şiddeti yağışlardan dolayı birçok taşkın ve olumsuzluk meydana geldi. 

Metrekareye 60 kilograma yakın yağışın düştüğü Uzunköprü için Salı gecesi bitmek bilmedi. Taşkın riskinin bulunduğu alanlarda ikamet eden vatandaşlar yürekleri ağızlarında sokağa döküldü. Salı günü gün içerisinde birçok noktada sağanaktan dolayı tıkanmalar ve akabinde taşkınlar meydana geldi.

Sanayi sitesi, çevre yolu, Atbaba mevkii, Büyükşehsuvarbey Mahallesi, Çöpköy Kavşağı ve daha birçok noktada vatandaşlar yaşanan olumsuzlukları sosyal medya hesabından paylaştılar. Akşam saatlerine doğru ise olayın boyutu daha da ciddileşti. Zira Kırkavak deresinin seviyesi yükselmeye başladı. 2014 yılında benzer şekilde yaşanan şiddetli yağışlarla dere boyundaki neredeyse tüm evler su dolmuş bir çok vatandaş ciddi mal kayıpları yaşamıştı. Yaşanan bu felaketin ardından DSİ’nin ıslah çalışmalar ile birlikte suyun akışını yavaşlatan köprüler yeniden ele alınarak şehir içindeki kısımların kanatları yükseltilmişti. O günden bu yana ilk defa yine aynı riskler karşı karşıya kalan vatandaşlar korku dolu dakikalar yaşadı.

Uzunköprü Belediyesi ekipleri dere kenarında tüm araç ve gereçleri olası taşkına karşın seferber etti. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan da ekipleri çalışmalarını ve taşkın riskinin bulunduğu alanlarda incelemelerde bulundu. Uzunköprü İtfaiye Binasında kriz masası oluşturuldu. Hem Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan hem de Belediye Başkanı Özlem Becan gazetemize canlı yayında verdikleri demeçlerle tüm imkanların seferber edildiğini duyurdular.

VALİ CANALP İNCELEMLERDE BULUNMAK İÇİN UZUNKÖPRÜ’YE GELDİ

Taşkın riskinin arttığı dakikalarda Edirne Valisi Ekrem Canalp’ta ilçemizde gelerek son durumu yerinde gözlemledi. Kurtbey, Kırkavak, Salarlı ve Ömerbey köylerinde yolların taşkından etkilenmesi üzerine Vali Canalp’ın talimatıyla ivedilikle Özel İdare ekipleri bölgeye sevk edildi. Vali Canalp, Kırkavak Deresi yanında Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Özlem Becan’dan son bilgileri aldıktan sonra problem yaşayan köylere doğru hareket etti.

GÜN İÇERİSİNDE ŞEHRİN BİRÇOK
NOKTASINDA OLUMSUZLUKLAR YAŞANDI

Kıravak Deresi ve bazı köylerin yanı sıra şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda da gün içerisinde bir çok olumsuzluklar yaşandı. Şiddetli yağışlardan dolayı tahliye işlevini gören birçok alan tıkandı. Bazı yerlerde irili ufaklı su birikintileri yaşandı. Sosyal Medya hesaplarından birçok vatandaş yaşanan olumsuzlukları paylaştı. Çok riski bir gün ve gece atlatan Uzunköprü’de dün de yağışlar şiddetli olmasa da hiç ara vermeden devam etti. Bugün de yağışların sürmesinin beklendiği ilçemizde yağışlı hava sisteminin yarından itibaren bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

TÜM UZUNKÖPRÜ SÜRECİ CANLI
YAYINLARLA GAZETEMİZİN FACEBOOK HESABINDAN TAKİP ETTİ

Yağışın şiddetini arttırdığı anlardan itibaren gazetemiz Adalet anlık veri paylaşımı ve canlı yayınlarla süreci takipçilerine aktarmaya başladı. Gece boyu gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarla vatandaşların merakını giderirken hem de sürecin anlık olara ilerleyişini ve ekiplerin çalışmalarını Uzunköprülüler ile paylaştık. Yayınımıza konuk olan Kaymakam Erdoğan ve Başkan Becan alınan tedbirleri ilk olarak Uzunköprülüler ile gazetemiz aracılığıyla paylaştılar. Taşkın riskinin en yüksek seviyeye ulaştığı anlarda Kırkavak Deresi boyunda ikamet eden vatandaşların endişe ve korkularına ortak olduk. Birkez daha tüm ilçemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de haberin doğru adresi olarak anlık gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol