Uzunköprü’de 2 Ton Kaçak Şarap Ele Geçirildi

Edirne İl Jandarma
Komutanlığınca, sorumluluk bölgesi içerisinde özellikle maddi ve manevi kayıplara neden olan ve akabinde
değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen
 Kaçakçılık olaylarının
 engellenmesine yönelik
çalışmalara ara vermeden devam ediliyor.Bu kapsamda kolluk birimlerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucu Uzunköprü’de 1 şahsa ait ev eklentilerinde yapılan aramada 2 bin litre yani 2 ton kaçak içki (şarap) ele geçirildi.
Jandarmanın operasyonu sonucu ilçemizde 1 şahsa ait evde 2 bin litre yani 2 ton kaçak içki (şarap) ele geçirildi. Olayla ilgili olarak şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Açıklamada, “Kaçakçılık ile mücadeleye yönelik faaliyetlere, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
ALKOL ZEHİRLENMESİ HAKKINDA
 BİLMENİZ GEREKENLER
Sahte alkol üretiminde kullanılan metil alkol çok ucuz olduğu için merdiven altı üretim yapılan yerlerin sıklıkla tercih ettiği bir bileşen. Bu maddeyi elde ettikten sonra normal alkollerin içine katıyorlar ve maalesef tüketiciler normal, gerçek alkolle sahte alkolün tadını ayırt edemediğinden zehirleniyor. Metil alkol zehirlenmesinde ilk başlarda normal alkolle aynı belirtileri veriyor. Bunlar bulantı, kusma, hafif baş dönmesi, mide ekşimesi oluyor. Sahte alkolün tüketim derecesi ne kadar fazla olursa belirtiler daha fazla artmaya başlıyor. Bunlar da şiddetli karın ağrısı, vücutta istemsiz kas krampları, görmede bozulma, çift görme olabiliyor. Kişiler sanki tipide yürüyormuş gibi kar manzarası gibi görüyor etrafı. Daha da ilerleyen tablolarda nöbet, koma ve ölümle sonuçlanabiliyor.
 Kişinin bu semptomların farkına vardığında “Alkoldendir, çok fazla içmişim” deyip geçiştirmemesi çok önemli. Alkolü içtikten sonra her zamanki şikayetler yerine farklı şikayetler hissediyorsa en kısa zamanda sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor. Kişiler, sağlık kuruluşuna başvurduğunda hekimlere ne zaman, ne kadar miktarda alkol tükettiğini mutlaka söylemeli ki hekimler de ona göre önlemlerini alsınlar, ona göre tetkiklerini yapsınlar. Çünkü zaman çok önemli. Erken müdahale ile hastalar kurtarılabiliyor. Maalesef hayat kaybı genellikle geç müdahale veya hastaneye başvurmamış hastaların başına geliyor.


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol