Uzunköprü ATA’sını Unutmadı!

10 Kasımda, bu matem dolu günde tüm ulus onun için ağlıyor. Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde de vatandaşlar
Atatürk için tek yürek oldu. 09.05'te Uzunköprü'de de adeta zaman durdu. Saat 9’u 5 geçe sirenler tüm ilçede aynı anda çalmaya başladı. Yürekler ile birlikte gözler de doldu. Cumhuriyet Meydanında da protokol ve amirler de ATA’yı anmak için bir araya geldi. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan günün önemine binaen yaptığı değerlendirmede, “ Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanımızda düzenlenen Çelenk Sunma Törenimizi gerçekleştirdik. Çelenk Sunma Töreni'nin ardından Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonumuzda Atatürk Ortaokulu'nun düzenlediği Atamızı Anma Etkinliği ile tüm katılımcılar duygulandı. Şehrimizin eğitimcilerine ve evlatlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
EDİRNE’DE HAYAT 9’U 5 GEÇE
 ONUN İÇİN DURDU…
10 Kasım 1938… Türk Milletinin en büyüm yaslarından birisi olarak tarihe geçti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk o gün saat 9’u 5 geçe hayat gözlerini yumdu. Ancak o, hep milletinin gönlünde yaşamaya devam ediyor. Edirne’de de saat 9’u 5 geçe hayat adeta durdu. Resmi Anma Programında Edirne protokolü ve vatandaşların kalbi onun için çarptı.
 Edirne Valisi Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birçok kamu kurum ve amirinin katıldığı anma töreninde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Günün anlamına binaen bir değerlendirmede bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Her gün daha çok anlıyoruz. Aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü önce Atatürk Anıtı'nda sonra da Belediyemizde bulunan Atatürk Odası'nda sevgi, saygı ve özlemle andık. Senin izinde, Senin ışığında, Sonsuza dek...” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol