Uzunköprü Devlet Hastanesinde ‘Doktor Krizi’ Sürüyor

Uzunköprü Devlet Hastanesindeki doktor eksiklikleri sebebiyle kaliteli ve ivedi sağlık hizmetlerinin aksamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlere kadar sünnet operasyonlarının dahi yapılamadığı hastanede, geçici görevlendirmeyle göreve başlayan anestezi uzmanının gelmesiyle cerrahi operasyonlar sınırlı sayıda yeniden yapılmaya başlandı. Sağlık hizmetlerinde ön cephede savaşan ve 24 saat esasıyla hizmet veren Acil Serviste de doktorların istifa aşamasında olduğu öğrenildi. Bazı vatandaşların kronik rahatsızlıklarından dolayı sürdürmeleri gereken tedavilerinin dahi yarıda kaldığı gelen şikayetler arasında.

Doktor eksikliği sebebiyle Edirne’nin en büyük ikinci ilçesinde muayene olma imkanı dahi sağlanamayan Uzunköprülüler, Edirne il merkezinde aradıkları sağlık hizmetine ise uzunca bir bekleyişin ardından zar zor ulaşabiliyorlar. Uzunköprü Devlet Hastanesinde sıkıntısının en çok hissedildiği branşlardan birisi de anestezi olarak göze çarpıyor. Kısa bir süre önce Uzunköprü Devlet Hastanesi bünyesinden ayrılan Anestezi doktorunun ardından hayati öneme sahip ameliyatların yanı sıra sünnet gibi basit operasyonlar dahi yapılmaz hale gelmişti. Geçici görevlendirme ile görevlendirilen bir anestezi uzamanı ile cerrahi operasyonlar sınırlı sayıda da olsa yapılmaya başlandı.
TAKVİYE YAPILACAĞINA KOPUŞLAR DEVAM EDİYOR
An itibariyle Nöroloji, Kulak Burun Boğaz ve Cildiye doktoru bulunmayan Uzunköprü Devlet Hastanesinde, kadın doğum doktoru ve fizik tedavi uzmanının da hastaneden ayrılacağı öğrenildi. Bu eksikliklere ek olarak iki genel cerrahi doktorunun da yaş haddinden emekliğe ayrılmasıyla devlet hastanemizin iyiden iyiye sağlık hizmetleri noktasında dibe çakılacağına işaret ediyor.
ACİL SERVİSTE TOPLU İSTİFA İDDİALARI
Devlet Hastanesinde uzman doktor kadrolarında yaşanan sıkıntı, sağlık hizmetlerinde ön cephede savaşan Acil Serviste de kendini hissettiriyor. Acil Serviste görev alan doktorların eksikliği sebebiyle, mevcut acil servis doktor kadrosunun üzerine bindirilen iş yoğunluğu doktorları isyan etme noktasına getirdi. Bir doktorun taşıyacağından daha fazla bir iş yoğunluğunu yüklenmek zorunda kalan Acil Servis doktorlarının, mesai artışından kaynaklı yorgunluk sebebiyle kaliteli sağlık hizmeti veremediklerini ve bu duruma sebep istifa etme aşamasına geldikleri iddia ediliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. haydi geçmiş olsun-2 12 Eylül 2021 Pazar 02:20:29

    Devletin hastanelerinin suları kesildiyse parabasan özel hastaneler yapıldı sizler için boşuna mı?