Uzunköprü Belediyesinden İki Güzel Haber

Uzunköprü Belediyesi iki müjdeli haberi aynı anda geldi. Belediye T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirilmiş Kuruluş olan TÜBİSAD’ın Türkiye genelinde Belediyelere yönelik düzenlediği “Belediyeler Arası AEEE Toplama Yarışması”nda 0 – 50.000 arası nüfusa sahip belediyeler kategorisinde birinci olarak organik atıkların değerlendirilmesinde kullanılan ve birincilik ödülü olan kompost cihazını almaya hak kazandı. Diğer yandan ilçemizin tarihi ve kültürel belleği olan üç tarihi çeşmenin bulunduğu meydanda düzenleme ve sokak sağlıklaştırması çalışması yapılması adına Tariki Kentler Birliğinden hibe almaya hak kazandı.

İki müjdeli haberden birisi olan TÜBİSAD Birinciliği ile ilgili olarak Uzunköprü Belediyesinden yapılan açıklama şu şeklide, “Belediyemiz; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirilmiş Kuruluş olan TÜBİSAD’ın Türkiye genelinde Belediyelere yönelik düzenlediği “Belediyeler Arası AEEE Toplama Yarışması”nda 0 – 50.000 arası nüfusa sahip belediyeler kategorisinde birinci olarak organik atıkların değerlendirilmesinde kullanılan ve birincilik ödülü olan kompost cihazını almaya hak kazanmıştır. Sıfır atık yönetmeliği kapsamında, kaynağında ayrı toplama faaliyetlerinin sürdürülmesiyle 1 yılda toplam 4080 kg elektronik atık toplanmıştır. Elde ettiğimiz başarı ve Uzunköprü’ye kazandırdığımız ödülde katkısı bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
ÇEŞMELER MEYDANINDA DÜZENLEME HİBESİ
Diğer müjdeli haber olan hibe desteği ile ilgili olarak ise belediyeden şu açıklama yapıldı, “Uzunköprü Belediyesi; yüzlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleri ile Trakya'nın incisi şehrimizde; geçmişin izlerini geleceğe taşıyan eserlerimizden Hacı İbrahim Ağa (İsmail Ağa) Meydan Çeşmesi, Habib Hoca Mahalle Çeşmesi ve Habib Hoca Camii’nin içinde bulunduğu Çeşmeler Meydanı Meydan düzenleme ve sokak sağlıklaştırma projesi için TKB (Tarihi Kentler Birliği)'nden hibe almaya hak kazandı. Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; "Belediyemizin kültürel mirasını koruma, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlanarak Tarihi Kentler Birliği’ne başvurusu yapılan “Habiphoca Mahallesi Çeşmeler Meydanında Bulunan 25 Envanter Nolu Habip Hoca Cami, 26 Envanter Nolu Habib Hoca Mahalle Çeşmesi ve 27 Envanter Nolu Hacı İbrahim Ağa (İsmail Ağa) Meydan Çeşmesinin Çevresinde Meydan Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma” projeleri, Tarihi Kentler Birliği’nin yürütmüş olduğu “Bin Günde Bin Eser” adlı hibe yardım programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanmıştır" denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol