Uzun bir aradan sonra İl Genel Meclisi yeniden toplandı

COVİD–19 salgını sebebiyle, alınan tedbirler çerçevesinde Nisan ve Mayıs aylarında Kırklareli İl Genel Meclisi olağan toplantıları yapılmamıştı. Uzun bir aradan sonra dün Meclis üyeleri Haziran ayı birleşimi için tekrar bir araya geldiler…

Koronavirüs sebebiyle ilimizde Valilik kararı ile birçok toplantı seminer, kongre ve basın açıklamalarının yapılması yasaklanmıştı. Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde bu tür etkinlikler de yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Bu çerçevede Kırklareli İl Genel Meclisi de Haziran ayı birleşimlerinin startını dün verdi.
Aydın Karakoç Başkanlığından toplanan Meclis saat 11.00’de oturumu açtı. Meclis üyeleri maskeyle, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantını açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Karakoç; “Yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada COVİD-19 salgını dolayısıyla sıkıntılı günler yaşıyoruz. İnşallah alınan tedbirler ışığından ülkemiz düzlüğe çıkacaktır” dedi.
CHP Grup Başkanı Abdullah Mutluer ise yaptığı konuşmasında; “Yaklaşık 3 aydır bir salgın süreci yaşıyoruz. Zor günler geçiriyoruz. Sağlığına kavuşanlara geçmiş olsun, rahmetli olanlara ise Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam ise bu sıkıntılı süreçte Vefa Destek Grubunun çalışmalarına dikkat çekerek; “Görev yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi. Tüm üyeler ayrıca vatanımız uğruna şehit düşen canları da andı.
Gündem dışı konuların görüşülmesinin ardından bu ayın ilk birleşimi sona erdi. Gelecek birleşim bugün saat 10.00’da gerçekleşecek. Meclisin gündeminde yer alan konular şöyle;
- İl Genel Meclisinin 27/04/2020 tarih ve 119 sayılı kararına istinaden Kırklareli İli Pınarhisar İlçesi, Ataköy Köyü, 1455 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
- İl Genel Meclisinin 27/04/2020 tarih ve 115 sayılı kararına istinaden 2019 Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvellerinin incelenmesi hakkında "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
- İl Genel Meclisinin 02/03/2020 tarih ve 83 sayılı kararına istinaden Kofçaz İlçesi Karaabalar Köyü ile Merkez İlçe Çağlayık Köyü arasındaki sınır ihtilafı nedeniyle İl İdare Kurulu kararınca oluşturulan inceleme komisyonu tarafından düzenlenen inceleme raporunun ve eki teknik raporun İl İdare Kurulunun 09/01/2020 tarihli toplantısında görüşülmesi sonucunda 6 sayılı kararla, iki köy arasındaki aynı zamanda iki ilçe sınırı arasındaki sınırın yeniden belirlenmesine karar verilerek yeni sınır teklifi getirildiği ve teklif edilen sınırın krokisine işlendiğinden bahisle Sınır Anlaşmazlığı, Mülki Ayrılma ve Birleşme ile Köy Kurulması ve Kaldırılması hakkında yönetmeliğin 8. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince gönderilen dosyanın yapılacak işlem sonucunda iadesi hakkında "İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol