Üzümsü meyve üretimine fidan desteği

“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Kırklareli Merkez ve Demirköy İlçesinde uygulanan böğürtlen ve ahududu bahçe tesisini içeren "Istranca Güneşinde Olgunlaşan İnciler Projesi" kapsamında 10 kadın üreticiye toplam 3 bin adet ahududu ve 6 bin adet böğürtlen fidanı dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Kırklareli Merkez ve Demirköy İlçesinde uygulanan böğürtlen ve ahududu bahçe tesisini içeren "Istranca Güneşinde Olgunlaşan İnciler Projesi" ile, üzümsü meyve üretiminin artırılması hedefleniyor.
Bu kapsamda projeden yararlanacak 10 kadın üreticiye toplam 3 bin adet ahududu ve 6 bin adet böğürtlen fidanı dağıtımı yapıldı.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen fidan dağıtım programına İl Müdürü Mehmet Aksoy, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Müzikacı, teknik personel ile üreticiler katıldı.
İl Müdürü Aksoy, yaptığı açıklamada, üzümsü meyve üretiminin İlimiz için uygun olduğunu, çiftçilerimiz için iyi bir alternatif geçim kaynağı olabileceğini, İstanbul'a yakın olmamızın pazarlama için çok iyi bir avantaj olduğunu belirterek, uygulanan projenin diğer çiftçilere de örnek teşkil edeceğini ifade etti. Projenin ilimiz tarımına hayırlı olmasını temenni ederek, çiftçilere bereketli ürünler diledi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol