Uzaktan Üniversite Kararına Tepki Geldi

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan deprem felaketi nedeniyle ülke genelindeki tüm üniversitelerde eğitime yaza kadar uzaktan devam edilecek olması CHP’den milletvekili aday adaylığı için Kırklareli İl Başkanlığı görevinden istifa eden Alaaddin Güncer tarafından eleştirildi. Online olarak alınacak eğitimin yeterli olmayacağını savundu. 

CHP'li Av. Alaaddin Güncer, yaşanan deprem felaketi sonrasında iktidarın ülke genelinde üniversitelerdeki yüzyüze eğitimin yerine uzaktan eğitime devam etmesi kararını eleştirdi. 
“Afet bölgesindeki illerin dışındaki üniversitelerin kapatılması” yanlıştır diyen Güncer, “Covit 19 salgını nedeniyle kapatılan üniversiteler bu defa, deprem nedeniyle kapatılıyor. Gençlerimiz, bir bahar dönemi daha kaybedecekler. Afet bölgesi dışındaki üniversitelerin kapatılması yanlıştır. Örgün olarak eğitim verilmediği sürece, öğrenilmeyecek dersler var. Online diploma almış mühendis, mimar, öğretmen, doktor, hukukçu hatta hiçbir meslek grubu yeterli eğitim almış sayılmaz.
Aksi halde, bundan 10 yıl sonra olacak afette yıkılan evi tasarlayan mühendise/mimara sorduğunuzda ‘Covit 19 ve 2023 depremi nedeni ile eğitimimin yarısını online almıştım, yeterli olmamış’ cevabını alırsınız” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü deprem bölgesinden yaptığı açıklamada; yıkılan binaların yenilerinin bir yıl içinde yapılacağını belirterek, "Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz” açıklamasında bulunmuştu. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol