Uyuşturucuyu ihbar etmek için “Uyuma”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, geçtiğimiz hafta Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmayı sağlayan “Uyuma” mobil uygulamasının öneminden bahsetti. Vali Bilgin, uyuşturucuyla mücadeleye önemli katkısı bulunan “Uyuma” uygulamasını tüm vatandaşların telefonlarına indirmesini istedi.

Geçtiğimiz hafta Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan Muhtarlar Toplantısı’nda yapılan sunumlarda anlatılan “Uyuma” projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “İlimizde 2018 yılında 77 kişi satıcılıktan tutuklandı. Ben İl Emniyet Müdürlüğümüzü yaptıkları narkotik operasyonlardan dolayı tebrik ediyorum. Yapılan bu operasyonlar caydırıcılığı arttırıyor. ‘Uyuma” uygulamasını başta muhtarlarımız olmak üzere herkesin telefonuna yüklemesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu uygulamanın uyuşturucu ile mücadelede büyük faydası olacağını düşünüyorum. Tüm kurumların işbirliğiyle çalışması ile birlikte uyuşturucu ticaretini ve kullanımını aşağıya çekmeye çalışıyoruz. Ben bu yüzden emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük İcraat Programı’nda açıkladığı, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile vatandaş sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini tek tuşla polise bildirecek. Uygulamayı indiren kullanıcılar vatandaşlık kimlik numarasını girerek uygulamayı kullanabilecekler. İhbarın ardından konuma en yakın ekipler olay yerine yönlendirilecek. Yasal zorunluluk gereği ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacak. Tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen uygulama ile vatandaşın desteğinin alınması amaçlanıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sattıranlar kimler? 20 Ocak 2019 Pazar 17:20:49

    Uyuşturucu ticareti silsilevi yapısının en alt kısmını oluşturan sokaklardaki satıcıları üzerine odaklanmış görülen bu mücadelede onların büyükbaşları olan baronlar neden gözlerden sanki uzak tutuluyor endişesi doğuyor gibi değil mi milletin memurları sayınlar!

  2. dokunulmazlar kimler? 22 Ocak 2019 Salı 17:05:56

    Milletin "kalp atışlarını dinleyen" ve ceplerindeki son meteliği bile zamla kesirleyen devlet birimleri toplumda kimin ne yaptığı ve "nerden ve nasıl kazandığı" bilgilerine sahipken nasıl olur da uyuşturucu şebekelerinin büyükbaşlarından küçükbaşlarına tüm çete şemasını afişe ederek her seviyedeki elemanlarını eşzamanlı olarak tutuklayıp yargı önüne neden getirmez ve bunları milletin gözleri önüne niçin sermez? Cevap verin...