Uyuşturucuyla mücadeleye çağırdı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ilimizdeki uyuşturucu ile mücadele konularında önemli açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında konuşan Vali Bilgin, muhtarları ve kurum müdürlerini uyuşturucuyla mücadele konusunda göreve davet etti. Bilgin, uyuşturucu ile mücadelenin sadece emniyet ve jandarma güçlerinin işi olmadığını belirterek herkese iş düştüğünü söyledi. Bu ay içerisinde uyuşturucu ile mücadele konusunda profesyonel manada bir çalıştay gerçekleştireceklerini de belirten Bilgin, bütün vatandaşları uyuşturucu konusunda bilinçli olmaya davet etti.

Uyuşturucu günümüzde özellikle gençler için büyük tehlike arz ediyor. Uyuşturucu konusunda ilimizde çalışmalar devam ederken Vali Osman Bilgin önemli açıklamalarda bulundu.
“Uyuşturucuyla mücadele sadece güvenlik görevlilerinin yapacağı bir iş değil”
Uyuşturucu ile mücadelenin sadece emniyet güçlerinin görevi olmadığını belirten Vali Bilgin, “Öncelikle Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız uyuşturucuyla mücadele ilgili yoğun çalışmalar içerisinde. Şu ana kadar il genelinde yakalanan kişi sayısı 60 civarında, bu manada muhtarların ve kurum müdürlerinin büyük görevleri var. Çünkü uyuşturucuyla mücadele sadece güvenlik görevlilerinin yapacağı bir iş değil. Çok yönlü bir aşama bu” dedi.
Çalıştay Ağustos ayında yapılacak
Yapılacak olan çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan Bilgin, “Bu durumla alakalı olarak dezavantajlı gruplarla ilgili Ağustos ayında bir çalıştay yapacağız. Bu çalıştay kapsamında hem uyuşturucu hem de iş bulamayan kişiler ile alakalı profesyonel manada bir çalışma yapacağız. Bu çalışmamızda da çok önemli sonuçlar çıkacak. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, son dönemde Şeytan Deresi ve çevresinde kendilerinden oluşanlardan bahsetmiyorum ama bazı köylerde, mahallelerde bilerek yetiştirilen Hint Keneviri ekimi var. Bu konuda hassasiyet göstermenizi bekliyorum. İçici olarak çocuğunuzu yerine koyarak kendinizi o ailelerin yerinde olduğunuzu düşünün. Empati yapın bu konuda çünkü çok önemli bir konu”şeklinde konuştu.
15 kök kenevir bitkisi
ele geçirildi
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü de sahada uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Demirtaş mahallesinde yapılan operasyonda binaların çatı katında Sera içerisinde uyuşturucu esrar maddesi yapımında kullanılan kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit iki uyuşturucu üreticisi şahıs yakalandı. Operasyonda özel dikim olan ve boyları yaklaşık 1 buçuk metreyi bulan toplam 15 kök kenevir bitkisinin ele geçirildi. Üretimi yapan her iki şahıs hakkında da yasal işlemlere başlanıldığı bildirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol