“Uyuşturucu ile mücadelede en önemli konu farkındalık yaratmak”

Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı, 16 Ocak Perşembe günü Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda Vali Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı 2020’nin ilk toplantısı olma özelliğini taşırken 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Osman Bilgin, Kırklareli bağımlılıkla mücadelenin son 3 yılda İçişleri Bakanlığın koordinasyonunda başarılı bir şekilde sürdürüldüğü belirtilirken, bağımlı sayısında ciddi düşüş yaşandığını sözlerine ekledi. Vali Bilgin en önemli konunun farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyerek, bunun için tüm kurumların uyumlu olarak çalışması gerektiğini vurguladı.

16 Ocak Perşembe günü saat 11.00’da başlayan toplantıya Vali Osman Bilgin başkanlık ederken, kurum amirleri de toplantıya katılım gösterdi.
“Verimli ve sonuç odaklı
çalışmalar yapılıyor”
Toplantının açılışında konuşan Vali Osman Bilgin, “Özellikle İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun koordinasyonunda hakikatken çok yoğun bir performansla ülkemiz genelinde özellikle son 3 yıldır uyuşturucu ile mücadele konusunda çok ciddi, verimli ve sonuç odaklı çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
“Mücadelemizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz”
Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısının 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendiğini kaydeden Vali Bilgin, “İçişleri Bakanımız ülke genelinde bizler de illerde, kaymakam arkadaşlarımız ilçelerde en ince ayrıntısına kadar takip ederek, sayın başsavcımız da başta olmak üzere adli kurumlarımızın yoğun desteği ile mücadelemizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.
İlimiz genelinde uyuşturucu kullanımının düştüğünü sözlerine ekleyen Vali Bilgin; uyuşturucu ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetleri ile olmayacağını ifade etti. Basın, eğitim ve sağlık alanının da ve pek çok paydaş kurumun da konudaki özverili çalışmasının önemli olduğu vurgulanırken, bu konuda farkındalığın yaratılmasının en önemli konu olduğu dile getirildi. Vali Bilgin uyuşturucu ile mücadelede emek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. işte gerçek farkındalık 19 Ocak 2020 Pazar 16:31:50

    Uyuşturucu ile ahiret bedenini mahveden ahirete geçtiğinde o korkunç görünümlü bedeniyle ahiretin karanlık diplerine çökmekte ve misliyle artan uyuşturucu arzusu ile inanılmaz ızdıraba düşmektedir.

  2. yanlarına kalmayacak 19 Ocak 2020 Pazar 18:17:42

    Uyuşturucu baronlarının tümü yakındır ki KIYAMET sırası ve sonrasında diğer tüm eşkiyalarla birlikte şiddetle ve dehşetle cezalandırılıp dünya cehennemine hasret kalacakları ağır sürgün planetine gönderieceklerdir milyonlarca sürecek tımarları üzre.