Uygul “Tarımı bu Hale Biz mi Getirdik?”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı olağan Çarşamba toplantılarına kaldığı yerden devam ediyor. Pandemi süreci boyunca ara verilen toplantılar geçtiğimiz hafta uzun bir aradan sonra ilk defa gerçekleştirilmişti.

Bu hafta da geniş bir katılımla gerçekleştirilen haftalık olağan toplantıya Merkez İlçe Başkanlığı öncülük ederken toplantıyı yöneten isimde Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul oldu.
Gündeme dair açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul sözlerine geçen hafta başında görevleri esnasında şehit olan askerlerimizi anarak başladı.
Başkan Uygul açıklamasının devamında iktidar Partisine yönelik eleştirilerde bulunarak özellikle de tarım emekçisinin her geçen gün yok olma sürecine girdiğini ve bunun tek sebebinin ise tarımla ilgili hiçbir politikası olmayan iktidar partisinin olduğunu söyledi.
Uyugl: “Anayasanın ilk 4 maddesi bizim kırmızı çizgimizdir ve sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak şuan da ana gündemimiz elbette ekonomi ve onun bizlerde götürdükleri. Evine ekmek götürme gibi derdi olan bir halk var ve bunu görmezden geliyorlar. Sonrasında ise siz maaşını dolar la mı alıyorsunuz diye soru soruyorlar. Kimse maaşını dolarla almıyor ama bütün alınan malzemeler dolar endeksi üzerinden hesaplanıyor. İktidar muhalefeti felaket telalığıyla suçluyor. Bu doğrultuda bir sorum olacak. Bir çiftçi olarak 15 dakikada bir artan gübre fiyatlarında ki artışın suçlusu kim? Kısacası durum çok vahim girdilerimize oranla çıktılarımız çok fazla. Alınan her türü ilaç malzeme yüzde 150 artmış durumda. Bununda suçlusu biziz” dedi.
Düzenlenen halk toplantısan İl Başkanı Alattin Güncer, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve çok sayıda partili katılım gösterdi. (E.Baycan)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. mankafa mantığına göre 18 Ekim 2021 Pazartesi 16:37:28

    Çiftçimizin köylümüzün ürettikleri zaten dünyanın her yanında mevcut basar parayı alırız. Çiftçimiz köylümüz oturup rahatlarına baksınlar halkımız da ithal ürünleri tadını alsınlar...