Üstündağ’ın mirası bir gecede talan edildi

Kırklareli’nin eski Belediye Başkanlarından merhum Ali Nazmi Üstündağ tarafından ilimize kazandırılan bademlik ve bağlık alan, şimdiki Belediye Başkanlığı tarafından bir gecede yok edildi. Başka bir projeyi hayata geçirmek adına bağları ve badem ağaçlarını greyder ile talan eden zihniyetin bu alana ne yapacağı ise merak konusu oldu…

Kırklareli Belediyesi ilimizin önceki kazanımlarını hiçe sayarak hem doğaya hem de kültürel zenginliklerimize zarar vermeye devam ediyor. İşte bunlardan sonuncusu ilimizin eski Belediye Başkanlarından merhum Ali Nazmi Üstündağ tarafından Kırklareli’ne kazandırılan bağlık alan. İlimiz Dereköy yolu üzerinde, Vali Yaman Spor Tesisleri yanında bulunan söz konusu alan geçtiğimiz günlerde, akşam saatlerinde greyderle tabiri caizse dümdüz edildi. Bağların ve badem ağaçlarının yok edildiği uygulama neticesinde alan dümdüz oldu. Başka bir projeyi hayata geçirmek adına, bağları talan eden Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın buraya nasıl bir çalışma yapacağı merak konusu oldu.
Üstündağ’ın mirası
1984 yılında merhum Belediye Başkanı Ali Nazmi Üstündağ tarafından Kırklareli’nde uygulama başlanan proje, Kırklarelililer tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Kırklareli Valiliği ile koordineli bir şekilde ilk etapta kentin üç noktasında kurulması planlanan bağlık alanlar ile şehrimizin simgesi olan üzümün ve bağcılığın yeniden canlandırılması planlanıyordu. Ancak, rahmetli Üstündağ’ın ardından gelen Belediye yönetimleri Bağları kendi kaderine terk edince, bu alanlar bakımsızlıkla savaşır hale geldi. Bir dönem Üzüm Üreticileri Birliği’ne kiraya verilen bu alan, belediye ile kira bedeli konusunda anlaşmazlığa düşülünce onlar tarafından terk edildi.
“Sözde” üzüm kenti!
Logosunda üzüm motifleri taşıyan, hemen her platformda “Üzüm Kenti” olarak adlandırılan Kırklareli’nde, Belediye’nin bağcılığa olan bu “ilgisizliği” sonuç olarak yine bir doğa katlini de beraberinde getirdi. Vali Yaman Spor Tesisleri yanında bulunan söz konusu alan bir gecede söküldü. Bağ çubuklarının hafriyatla birlikte alanda istiflendiği, badem ağaçlarının da hiç bir izi kalmadığını gören Kırklarelililer; “Tarihimizden esinlenerek yapılan bu alanı umarız Belediye Başkanlığı farklı bir yerde yeniden hayata geçirmenin de bir projesini yapmıştır. Yoksa çok yazık” dediler.
Otogar yerinin çamları da söküldü
Yine Dereköy yolu üzerinde yapımı başlatılan yeni Kırklareli Şehir Otogarının yapılacağı yerde bulunan Nazmi Kanat Ormanının devamı olan çamlık alanın ağaçları da gece sökülerek taşınmıştı. Yani Otogar’ın temel atma töreni ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehrimizi ziyaret edeceği 20 Aralık 2017 gününde yapılacağı söylenenler arasında.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kent konseyinden ses bekliyoruz 28 Kasım 2017 Salı 13:11:37

    Başkanın her şovunda en büyük alkışçıları kent konseyinden en azından samimi olanlarından ses bekliyoruz.