Usta gazeteci ve yazar Mumcu’yu özlemle anıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu geçtiğimiz gün araştırmacı gazeteciliğin önderi, usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 25. yılında bir kez daha saygıyla, özlemle andığını belirtti.
CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun Uğur Mumcu’yu anma, adalet ve demokrasi haftası ’ nedeniyle yaptığı basın açıklamasında “25 yıl önce Türkiye'nin dört bir yanında; yağmur, çamur, soğuk ve kar demeden yüz binler değil, milyonlar yürüdü, laik, çağdaş, Atatürkçü kimliğiyle topluma önder olmuş Uğur Mumcu’nun Na’şının ve anısının ardından”
“Yolun yolumuz, ışığın ışığımız olmaya devam edecektir bilge insan, sevgili Uğur Mumcu”
“Öngörüsü, analiz yeteneği, araştırmacı ve hukukçu kimliğiyle Uğur Mumcu’yu gazeteci olarak tüm Dünya takip ederken, Türkiye'de kitaplarının satışı milyona ulaşmış ender kişilerden birisidir. Neydi, Uğur Mumcu’yu böylesine aranır bir yazar, böylesine sevilen, saygı duyulan bir kişi yapan. Her şeyden önce, ülkemizde araştırmacı gazetecilerin en iyisi, en parlak örneğidir Uğur Mumcu. Herkesin bildiği inanılmaz çalışma azmi ve kapasitesini, hiç vazgeçmeyen takipçiliğinin yanı sıra parlak zekâsına ve derin kültürüne eşlik eden, hukuk ve tarih bilgisi ve bilincini vurgulamamak mümkün değildir. Araştırmacı gazetecimiz, olmazları oldurdu; canı pahasına yurdumuzda olagelen ne kadar tarikatlara yaslanmış ticaret ve siyaset varsa, döneklikler, cinayet rezillikleri varsa kanıtlarıyla ortaya serdi. Uyuşturucu ticaretini, gençlerimizin birbirlerini kırma aracı silahları, silah kaçakçılıklarını ortaya çıkardı. Uğur
Mumcu yaşamı boyunca korkusuz ve cesur çalışmaları, aydın ve Atatürkçü kimliğiyle topluma önder olurken, içte ve dışta tüm şer cephelerin, ülkemize ve milletimize düşmanlık besleyenlerin hedefi olmaktan asla korkmadı, canı pahasına son nefesine kadar çalışmalarını sürdürdü. Uğur Mumcu, bugün ülkemizde ve Orta Doğu’da yaşanan acı olayların, terörün, kanın ve gözyaşının ortaya çıkabileceğini 25 yıl öncesinden bizleri uyaran tek cesur gazeteci, bilge insandır. Atatürkçü, yılmaz savaşçı Orta Doğu’da ve özelliklede Müslüman ülkelerde, sınırlarımızda barışın, kardeşliğin, çağdaşlığının en temel şartının laiklik, demokrasi ve sosyal adalet olduğunu vurgulamaktan asla vazgeçmemiştir. Çağdaşlığın gericiliğe, demokrasinin diktaya, barışın savaşa karşı egemen olduğu, sevginin ve insanlığın yüce değer kabul edildiği bir Türkiye, bir Dünya dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol