“Üretime ve ticarete devam eden işletmelerin maske ihtiyacı karşılanmalıdır”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık; “Üretime ve ticarete devam eden işletmelerin maske ihtiyacı ivedilikle karşılanmalıdır” dedi. Satışların yasaklanmasının ardından maskeye erişimde yaşanana sıkıntılara dikkat çeken Başkan Ilık, üretime ve işlerine devam eden sanayi ve ticari kuruluşlar ve çalışanları için maskeye erişimin önemine dikkat çekti.

Başkan Ilık yaptığı açıklamasında; “COVİD19 virüsünün ülkemizde de etkili olmaya başlamasıyla birlikte çeşitli tedbirler alınmaya başlanmıştır. Virüsün yayılımını yavaşlatmak adına sosyal ve ekonomik yaşamın da yavaşladığını hep birlikte görmekteyiz. Ancak bu süreçte hayatın tamamen durmaması için işlerine, üretime devam etmesi gereken sektörlerin olduğu da bir gerçektir. Gönüllü ya da zorunlu olarak faaliyetlerine ara vermiş firmaların haricinde, çalışmaya devam eden firmaların çalışanları maske temini mümkün olmadığı için risk altında işlerini sürdürmektedir.
Bilindiği üzere koruyucu önlemlerden biri de hasta olsun ya da olmasın tüm insanların maske takması gerekliliğidir. Piyasadaki maskelerin güvenilirliği, satış rakamlarındaki tutarsızlık vb. sebeplerle Hükümetimiz tarafından yakın zamanda alınan bir karar ile maske satışı yasaklanmıştı. Bu durum imkanı olanların bile maskeye erişimini kısıtlamıştır.
Gelinen noktada maske bulmak hiç kimse için mümkün olmamaktadır. İşlerine devam etmek durumunda olan sanayi ve ticari kuruluşlarının çalışanları büyük risk altında çalışmaktadır. Hayatın tamamıyla durmaması ve toplumun temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için üretime, ticarete devam eden firmalarımız adeta bir kamu görevini yerine getirmektedir. Ancak çalışanlarının sağlığını korumak adına maskeye ulaşamamaktadır. Bu durum çalışanların sağlığını ve dolayısıyla işletmelerimizin geleceğini riske atmaktadır.
Hükümetimizden talebimiz, perakende maske satış yasağı devam etse bile çalışmak durumunda olan sanayi ve ticari kuruluşlara maske satışının serbest bırakılmasıdır” dedi. (KTSO)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Milletimizden esirgenen maskeler 40 ülke halklarına "hibe" edilmiş olup sevapları hanelerinize yazılacaktır. Ramazan ayında bu sevaplarınız ancak sizleri hayırlısı ile corona virüse karşı koruyacaktır..