Üreten, girişimci kadınlarımızı alıcılar ile buluşturma fırsatı

S.S. Rumeli Kadın "Özel Çocuklar" Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile IstrancaKadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üreten kadınlarımıza destek olmak adına albikere.com ile işbirliğine girmeye hazırlanıyor.

S.S. Rumeli Kadın "Özel Çocuklar" Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile IstrancaKadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi albikere.com ile işbirliğine girmeye hazırlanıyor.
“albikere.com” e-ticaret sitesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Ticaret Sanayi Odası desteği ile Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından kurulan pazaryeri mantığı ile kadın kooperatiflerimizin ürettikleri başta olmak üzere yöresel ürünler, coğrafi işaretli ürünler ve diğer birçok ürünün satıldığı, satılan ürünlerden elde edilen komisyon gelirleri ile ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veren bir kuruluş.
albikere.com’u diğer e-ticaret sitelerinden ayıran en büyük farklılık elde ettiği gelirin tamamının ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilmesidir. Ayrıca Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerinde üretilen ürünlerin Türkiye’nin her yerine ulaşabilecek bir platforma sahip olması ile, bu kurumlarda istihdam edilen kadın sayısının artması planlanıyor.
albikere.com’da, üreticiler, herhangi bir ücret ödemeden mağaza açabiliyor. Buna ek olarak, evde üretim yapan, ancak herhangi bir vergi levhası bulunmayan gerçek kişilerin de albikere.com’da mağaza açarak ürünlerini dünya ile buluşturmasına imkan tanınıyor.
Kadın Kooperatiflerimiz “albikere.com” da kendi online mağazalarını açarak, ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanından kullanıcıya ulaştırabilmektedirler. “albikere.com” da online mağaza açacaklara, mağaza açılışları ve ürünlerinin satışına başlayabilmeleri için her türlü destek Afyon Eğitim Vakfınca sağlamaktadır.
“albiker.com” e-ticaret sitesinde;
- Mağaza açmak tamamen ücretsizdir.
- Sınırsız ürün yükleme imkânı vardır.
- PTT, ARAS ve YURTİÇİ kargoları ile çok düşük ücretlerle anlaşma yapılmıştır, yine de mağaza açanlar kendi anlaşmalı oldukları varsa onu da girebilmektedirler.
- Üyeliğin devamında hiçbir ücret talep edilmeyecektir.
- Satışlardan % 10 komisyon alınacaktır. Altın, mücevherat ve elektronik ürünler gibi özellikli ürünler için farklı oranlar uygulanmaktadır. Sitemiz iyzico ödeme sistemiyle entegredir.
Mağaza sahipleri satış yaparken, müşteriler alışveriş yaparken aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek olacaklardır.
Öznur Tüzün yaptığı açıklamada;
“Biz burada; kadınlarımızı bir çatı altında toplayarak, kadınlarımızı ekonomiye katkı sağlamaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya teşvik etmek amaçlı çalışıyoruz.
Kadın olarak biz emeğimizi paraya dönüştürebiliriz. El ele verip bu kooperatifler çatısı altında daha iyi bir yaşam için, çoluğumuz, çocuğumuz kendimiz için, kendi özgüvenimiz için, bunları kendimizi ekonomik olarak ayakta tutmak için kullanabiliriz" dedi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol