Ünüvar İl Sağlık Müdürlüğünü ve Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Kırklareli’nde İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. 

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar’ı İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, karşılayarak kendisine çiçek takdim etti. 

Ziyarette AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya da hazır bulundu.
Ünüvar, Kırklareli’nde sağlık konusunda kadın yöneticilerin fazla olduğunu ve kadın elinin değdiğinin işlerin kalitesinden anlaşıldığını söyledi.
İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit gerçekleşen ziyaretten dolayı onur duyduğunu ifade ederek; “Necdet beyin bugün bizi ziyarete gelmesi bizler için çok büyük gurur verici. Biz bir sağlık ekibiyiz. Gerek bürokrasisi, gerek siyaseti ile gerek siz komisyon başkanımızın merkezdeki çalışmaları ile bütün çalışmalarımızı eksiksiz sürdürmeye çalışıyoruz. İlimiz sağlıktaki hizmet düzeyini maksimuma çıkarmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar diye elimizden geleni yapıyoruz. Bugün buraya gelişiniz de bizler için ayrıca bir gurur kaynağı ve eğer Şeref Defterimizi imzalarsanız çok mutlu oluruz” dedi.
Ünüvar’dan Cerit’e anlamlı hediye
İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit’in isteği üzerine Ünüvar, Şeref Defterine duygularını yazıp ardından imzaladı. Ünüvar, ayrıca 15 Temmuz Gecesi Gazi Meclisi’nde yaşananları anlattığı kitabını da imzalayarak Dr. Cerit’e armağan etti. Ünüvar; “15 Temmuz Gecesi’nden meclisteydim ve o gece yaşadıklarımızı yazmak istedik. Allah bir daha böyle bir kitabı kaleme almayı nasip etmesin. Bir daha öyle bir gece yaşatmasın. Çok kötü bir gece idi ancak bizi kendimize getiren bir geceydi. Birçok şehit ve yaralımız var ama onlar bu vatan için can verdiler, kan verdiler. Hala şehitlerimiz oluyor. Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatan için gerektiği zaman can vermek hepimizin en temel vatandaşlık görevlerinden birisi. Kan dökerek bu ülkeyi savunuyoruz ama ter dökerek de bu ülkeyi daha ileriye götürmemiz gerekli” şeklinde konuştu.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit Necdet Ünüvar’ın Türkiye’nin sağlık yapılanmasında öncü olduğunu ifade ederek kendisine teşekkür etti. Sohbetin ardından Ünüvar, telsiz ile Kırklareli’nde bulunan bütün 112 çalışanlarına iyi çalışmalar ve görevlerinde başarılar diledi. Çalışanlar da Ünüvar’a teşekkür ederek karşılık verdi. Toplantının ardından İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar’a brifing verdi. İl Sağlık Müdürlüğünden sonra Kırklareli Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Camettin Atam, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve hastane yönetimi Ünüvar’a eşlik etti.
‘’Kırklareli’nin sağlığını masaya yatırdık’’
 TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Kırklareli Devlet Hastanesi ziyareti sonrası yaptığı açıklamalarında; ‘’Sayın milletvekilimizle, il başkanımızla, sağlık müdürümüzle beraber yoğun bir şekilde Kırklareli’nin sağlığını masaya yatırdık. İhtiyaçlarını, nereden nereye geldiğimizi, bundan sonra neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Kırklareli Devlet Hastanesi’ni dolaştık. Hastalarımızla serviste, acil bakımda, yoğun bakımda görüştük. Gerçekten çok iyi çalışan bir hastane. %94 doluluk oranıyla çalışıyor. Neredeyse hiç boş hasta yatağının olmadığı hastane. Buradan da görüyoruz ki; hastane ciddi ölçüde yeni alana ihtiyacı var. Zaten biliyorsunuz Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi açma kararı YÖK’ten çıktı. O hastaneyle tıp fakültesi hastanesi olacağı için bu hastane ile afiliye,entegre bir sağlık hizmeti sunma teşebbüsü var. İlimizin değerli sağlık yöneticilerinden bu bilgileri aldık. Burada ek bina için düşünülen yeri de gösterdiler. Gayet uygun bir yer. Bakanlığımıza da resmen başvurmuşlar. Tabi ben de eski bir sağlık müsteşarı ve şu anda da sağlık komisyonu başkanı olarak değerli Kırklareli Milletvekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz beyefendiyle beraber konuyu takip edeceğiz’’ dedi.
‘’Memnuniyet oranı çok yüksek’’
Kırklareli Devlet Hastanesi’nin yeni bir alana ihtiyacı olduğunun görüldüğünü ifade eden Ünüvar; ‘’Bunun için çalışmamız, gayret etmemiz lazım. Vatandaşımızın da memnuniyet oranı çok yüksek. Burada tedavi olan tüm vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerinden memnuniyetini ve sağlık çalışanlarımızdan memnuniyetimizi ifade ediyorlar. Bu da sağlık çalışanları için en büyük ödüldür. Gerçekten bizler vatandaşımızın buraya geldiği haleti ruhiye, buradan çıktığı haleti ruhiyenin hep olumlu, pozitif yönde seyretmesini arzu ederiz. Ben burada o çok büyük memnuniyeti gördüm’’ ifadelerini kullandı.
‘’2002’ye göre hayret verecek noktada’’
Sağlık personeline ihtiyacın olduğu bilgisinin kendisine verildiğini ifade eden Ünüvar; ‘’Tabi sağlık personeli ihtiyacı açısından bilgisini de arkadaşlarımız aktardılar. Bütün bunlar Kırklareli’nde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini daha iyi şekilde, daha iyi şartlarda alması adına yapılan işler. Tabi buraya gelmişken 112 sağlık hizmetlerini de yerinde görme ve tetkik etme fırsatı gördük. Geldiğimiz nokta gerçekten 2002’ye göre hayret verecek noktada’’ dedi.
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde
sona gelindi
İlimizdeki sağlık atılımlarından bahseden Ünüvar; ‘’Lüleburgaz’da 300 yataklı bir hastane inşaatımız inşallah bu yıl içerisinde bitmek üzere. Dereköy’de Pınarhisar’da, Babaeski’de sağlık yatırımlarımız var. Ağız ve diş sağlığı merkezleriyle ilgili, birinci basamak sağlık hizmetleriyle ilgili çok önemli atılımlarımız var.
Bütün bunlar bu yılın sonuna geldiğimiz zaman gerçekten Kırklareli’nin sağlık hizmetlerinin çok daha iyi bir noktaya gideceğini burada gördük. Bizler elimizden geldiğince güzide kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada tüm teşkilat mensuplarımız, sağlık teşkilatımızın çok değerli yöneticileri, ilimizin milletvekili gerçekten çok güzel işler yapmış. Teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol