Ünlülerimiz neden festivalde yok?

Kırklareli’nde gözler, 28.si düzenlenen festivalde yine şehrin kendi ünlülerini aradı. Candan Erçetin, Göksel Baktagir, Burhan Öçal, Burak Akkul, Ulaş Işıklar gibi şehrimizde doğup büyümüş ve sanat dünyasında yerini almış isimler maalesef yoktu. Yıllardır başka ünlülerle festivalin lansmanına katkı yapmaya çalışan yetkililerin çabasını ya sanatçılarımız görmüyor, ya da yetkililer onlarla verimli bir iletişim ağı kuramıyor.

Önadım Haber

Kırklareli’nin ünlü isimlerini bu seneki festivalde de göremeyen vatandaşlar, temennilerini bir kez daha gündeme getirdiler. 4 gün sürecek festivalin hiçbir programında şehre ait sanatçıların olmaması üzüntü yarattı. Candan Erçetin, Göksel Baktagir, Burhan Öçal, Ulaş Işıklar, Burak Akkul gibi, sanat dünyasında yerini almış hemşehrilerimizin niye böyle önemli günlerde burada olmadığı merak ediliyor.
Büyük bir kesim, bu isimlerin kendi insiyatifleri doğrultusunda hareket edip, Kırklareli’ye gelmekten imtina ettiklerini belirtiyor. Kendi doğup büyüdükleri şehre gelme konusunda bazı isimlerin kaprisli davrandığı, hatta yüksek meblağlar istediği iddiası geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmişti.
Müzik dünyasının zirvedeki ismi Candan Erçetin, her ne kadar senenin belli zamanları Lüleburgaz Ayvalı’daki yazlığında tatile gelse de, Kırklareli’nin yanından bile geçmiyor. Göksel Baktagir de sanat çalışmalarını İstanbul’da sürdürdüğünden dolayı çoğu zaman şehrimize gelmeye fırsat bulamıyor. Burhan Öçal da Beğendik Köyü’nde yer alan yazlığını ara sıra ziyaret etse de, Kırklareli’nde pek göremediğimiz isimlerden. Ulaş Işıklar bir yandan ünlü metal grubu Hecatomb’un solistliğini sürdürürken, diğer yandan asıl mesleği olan yönetmenliği hem serbest, hem de akademik olarak icra eden bir isim ama Kırklareli’ne her zaman gelemiyor.
Televizyoncu Burak Akkul ise Çok Gezenti programı ile dünyayı dolaşan bir isim.
Ama yıllardır ekipmanıyla birlikte festical zamanında görülmek istenen Akkul, yurt dışında olmadığı zamanlarda Kırklareli’ye sık sık gelen bir isim.
Ancak Akkul’un programı bir türlü festival zamanıdan denk getirilemiyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. peki siz niye yoksunuz?

  2. Yahu sonbaharda kakava kutluyorsunuz. O bahsettiğin isimler niye olsunlar ki ? Onlarla iletişim kurulmuş mu ki ? Davet edilmişler mi ? Kıytırıktan bir sürü isim paraya boğulup getirilirken onlardan hemşericilik beklemek yalnış. Onlar da diğerleri kadar profesyonel sonuçta. Onlar da cüzddanlarına bakacaklar. Ne yani Candan Erçetin gelecek de binlerce lira verilmiş Kibariye konserinde Kırklarelililerin hemşerisi diye göbek mi atacak ?