Ünlü Senarist Levent Kazak, KLÜ öğrencileri ile buluştu

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri Çarşamba günü ünlü Senarist ve Oyuncu Levent Kazak ile bir araya geldi. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon'da yapılan söyleşide salonu dolduran öğrenciler akıllarına takılan soruları Kazak'a yöneltti. Saat 16.00'da başlayan söyleşi, Levent Kazak'ın senaristlik, film ve dizi sektörlerini anlatmasıyla başladı.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi, geçtiğimiz Çarşamba günü ünlü Senarist ve Oyuncu Levent Kazak'ı ağırladı. O Şimdi Asker, Karagöz ve Hacivat, Neredesin Firuze gibi filmlere imzasını atan Kazak, saat 16.00'da Kültür Merkezi'ne gelerek öğrencilerin sorularını cevapladı.
Birbirinden ilginç soruların sorulduğu söyleşide Kazak öncelikle öğrencilerin yapmak istedikleri işte, bir alanda uzmanlaşmaları gerektiğini söyledi. Kazak; "Bir alanda uzmanlaşmanız gerekiyor ve buna karar vermeniz gerekiyor. Yani bu işler çok akraba işlerdir. Senaryo yazımından yönetmenlik ve kurguya, bunların hepsini kabaca teorik olarak bilmeniz gerekir ama erkenden bir karar vermeniz gerekiyor ki ben senaryo yazacağım ya da ben kurgu yapacağım diye bir alanda uzmanlaşmanız gerekiyor" dedi.
Kazak; "Bir kısa film
sizin CV'niz olabilir"
Öğrencilere sektör hakkında bilgiler veren Kazak; "Bu meslekteki en büyük hikaye; aslında, sektör o kadar büyük bir sektör değil. Sinema sektöründe bir sürü film görüyorsunuz ama tam sektörleşebilmiş değil.
Dizi sektörü diye bir sektör olduğunu söyleyebiliriz. E-Televizyonculuk var ama orada da insana yatırım yapmak yerine bir kamera almayı da tercih edebiliyorlar.
Dolayısıyla sizin öncelikle bir alanda çok iyi olmanız gerekiyor. Artık devir biraz daha değişik, CV'ler kağıt üzerine yazılı şeyler değil. Artık birinin yaptığı kısa bir film onun CV'si olabiliyor. O kısa film onun dilini, mizahını, kurgu yeteneğini, yönetmenlik yeteneğini, metin yazım yeteneğini gösterebiliyor.
Dolayısıyla artık kendinizi bir alanda uzmanlaştırarak kendinizi gösterebileceğiniz bir CV yapmanız gerekiyor. Çok büyük bir sektör değil, bu yüzden bu alanda hayatınızı kazanmak istiyorsanız bir işte en iyisi olmanız gerekiyor. Bu çok önemli" açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklamaların ardından Levent Kazak'ın senaristliğini ve oyunculuğunu yapmış olduğu filmlere kısa kısa göz atıldı. Söyleşi, ilerleyen saatlerde öğrencilerden gelen, meslekle ilgili soruların yanıtlanması ile devam ederken, programın devamında Kazak öğrencileri, yaptığı işte ne tür çalışmalarla karşı karşıya kaldığını da anlattı. Düzenlenen söyleşi, ünlü Senarist ve Oyuncu Levent Kazak'a plaket takdimi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol