Ünlü Şefler Gastronomi Turu İçin Kırklareli’ndeydi

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) tarafından organize edilen “Kırklareli, Lüleburgaz Şarap, Peynir, Hardaliye ve Siyez Gastronomi Turu” final etkinliği ilimizde gerçekleştirildi. 22 Ocak’ta Lüleburgaz’da başlayan Gastronomi Turu 23 Ocak’ta Kırklareli’nde devam ederken, Gala Yemeği Royal Bilgiç Hotel’de yapıldı.

Kırklareli, Lüleburgaz Şarap, Peynir, Hardaliye ve Siyez Gastronomi Turu’nun Kırklareli ayağı Gusto Celepoğlu Konağı’nda başladı. İşletmenin sahibi ve Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Jülide Başkur’un ev sahipliğinde; saat 16.00’da Kırklareli’nin Ünlü Peynir ve Şarap Firmaları’nın açtıkları stantlarda şarap ve peynir tadımı yapıldı. Etkinliğin Gala Yemeği ise Royal Bilgiç Otel’de saat 18.00’de başladı. Yemeğe katılım gösterenler arasında; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Borsası Meclis Başkanı Seyit Ahmet Yılmaz, Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy, Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Adem Yılmaz, Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Özhan Uz ile Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Jülide Başkur ile İstanbul’daki 5 Yıldızlı otellerin Mutfak Şefleri yer aldı.
Amaç Türk Gastronomisini dünyaya tanıtmak
Gecenin açılış konuşmasını Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Jülide Başkur yaptı. Başkur, Kırklareli’nin böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuiyeti ifade etti. Jülide Başkur’un konuşması sonrasında sırasıyla Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Özhan Uz ve Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman konuşma gerçekleştirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler ve amaçlarının Türk Gastronomisini dünyaya tanıtmak olduğunu söylediler.
Mutfak şefleri adeta birer
kültür elçisi
Etkinlikte konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, aşçıların sadece yemek yapan birer çalışan olmadığını adeta birer kültür elçisi olarak görev yaptıklarını belirtti. Bu nedenle yaptıkları yemek lere adeta sevgilerini kattıklarını söyleyen Vali Bilgin, gecede çalışan bütün mutfak şeflerinin harikalar yarattığını sözlerine ekleyerek teşekkür etti. Bundan sonraki zamanlarda da Kırklareli’nde bu gibi organizasyonların devam etmesini temenni etti. nYemek organizasyonunun sonunda Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ile Kırklareli Borsası Meclis Başkanı Seyit Ahmet Yılmaz ve protokol üyeleri katılımcılara, Katılım Sertifikası ve Diş Kirası Hediyesi ile federasyon organizasyon ortaklarına plaketleri verdi.
Ünlü mutfak şefleri hünerlerini sergiledi
Gala Yemeğinde tamamı yerel ürünlerden yapılan ve ilimiz şeflerinin elinden çıkan menü şu şekildeydi; Sütlü Kesme Çorba, Pancar Karpaçiyo Üzerinde Peynirli Biber, Pancar Tuil ile birlikte, Ispanaklı Boşnak Böreği, Kırklareli Peynirleri İle Portakallı Roka Salatası, Kara Kabak Püresi üzerinde Kuzu Kafes, Pişmaniye üzerinde Armut Ttalısı ile Ev yapımı Boza, Şarap, Meşrubat, Çay ve Kahve.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "yiyin efendiler yiyin..." 26 Ocak 2019 Cumartesi 06:11:00

    "Yoksulluk arttıkça lükse düşkünlük de artar" ekenomik sabitesi gerçekte insan doğasının bir paradoksudur ve şaşa içinde içinde yaşayan varsıllarca yoksulları daha bir uyuşturmak için kullanılan da bir afyondur şöyle ki açlığa mahkum edili kitlelere karşı yapılacak haberdeki türden gösteri ve sergilemeler insanların görsel bir tatmine girip kendi masalarının niçin boş olduklarını unutmaları içindir ki hep etkili bir kandırma ve dikkatleri saptırma tekniği bir valf ayarlamadır patlamalara karşı önlem olarak.