Üniversitemizin 7’nci Kariyer Günleri sürüyor

Kırklareli Üniversitesinin 27-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği 7. Kariyer Günleri tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda gerçekleşen etkinliklerden bazıları şunlar;
Üniversitemizin 7. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu'nda Trakya Kalkınma Ajansı yetkililerinin katılımıyla "Gel Kariyerini Planlayalım" konulu bir seminer düzenlendi. 27.03.2017 tarihinde gerçekleşen seminere katılan çok sayıda öğrenciye Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından kariyer planlama, iletişim ve CV hazırlama konularda bilgiler verildi.

“Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü” tanıtıldı
KLÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Endüstrisi Kulübü Başkanı, Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Emine Nur Çiğdem, verdiği seminerde The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) -Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü- hakkında tanıtıcı bilgiler paylaştı.
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 28.03.2017 Salı günü gerçekleşen etkinlikte, Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Emine Nur Çiğdem; IEEE’nin elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kar amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonu olduğunu belirterek 1884 yılında kurulan IEEE’nin insanlık yararına teknolojiyi geliştirmeyi hedefleyen bir topluluk olduğunu ifade etti.
1884 yılında, ABD’nin New York şehrinde elektrikle uğraşan bir grup insanın, yeni olgunlaşmaya başlayan alanlarında profesyonellere yardımcı olmak ve onların yenilikçi düşüncelerini desteklemek amacıyla grubu kurduğunu söyleyen Çiğdem, yıllar ilerledikçe, IEEE’nin sınırlarının dünyaya yayıldığını ve insanların hayatında her geçen gün daha fazla yer aldığını dile getirdi.
IEEE’nin ilgi alanının elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliğinden mikro ve nanoteknolojilere, ultrasonik, biyomühendislik, robotik ve daha birçok alana doğru genişlediğine değinen Emine Nur Çiğdem, 160 ülkede 426 bin üyesiyle, sahip olduğu ağ, coğrafik birimler, yayınlar ve konferanslarla bugün dünyanın en büyük teknik topluluğu olduğunu kaydetti.
Seminersin sonunda Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Evren İşen, seminere katkılarından dolayı Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencileri Emine Nur Çiğdem ve Efe Keleş’e teşekkür etti.
Mezun adayları için iş bulma önerileri nelerdir?
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Uzmanı Sibel Evren, “Mezun Adayları İçin İş Bulma Önerileri Nelerdir?” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek öğrencilere iş bulmada izleyecekleri yöntemleri anlattı.
28 Mart 2017 Salı günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Kariyer Uzmanı Sibel Evren, sunumuna TBMM tarafından yapılan “Türkiye'de Üniversite Mezunu Nüfusun İşgücü Durumu” başlıklı araştırma verilerini paylaşarak başladı. Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısının 2000 yılında 143 bin olduğunu, bu sayının 2015 yılında ise 774 bine yükseldiğini ifade etti.
Yeni mezunların iş ararken karşılaştığı sorunlara da değinen Evren, iş bulma süreci ile ilgili olarak özgeçmiş oluşturma ve mülakat süreci konularında ayrıntılı bilgiler verdi.
Kariyer Uzmanı Sibel Evren, öğrencilere şu önerilerde bulundu: “İş arama portallarında özgeçmiş hazırlayın. Yakın illerdeki Kariyer Fuarlarına katılın. Meslek gruplarını takip ederek iş ilanı yayımlayan kişilerle/topluluklarla sosyal medyadan etkileşim halinde olun. İş aradığınızı yakın çevrenize ve arkadaşlarınıza duyurun. İş görüşmesine gitmeden önce; firma ile ilgili araştırma yapın. Kıyafetinize ve görünüşünüze dikkat edin. Görüşmeye en az 10 dakika erken gidin. Mülakatı yapacak kişinin adını ve pozisyonunu öğrenin. Gelebilecek sorulara hazırlıklı olun. Online / görüntülü mülakattan kaçınmayın. Mülakat sırasında dürüst cevaplar verin, karşı sorular sorun, göz teması kurun ve beden dilini olumlu kullanın.
İş arama sürecinde tek bir kanala odaklanmayın. Sadece denediği yola güvenmek ve diğer opsiyonları es geçmek yanlış bir stratejidir. Israrcı olmak ve pes etmemek sizi mutlu sona ulaştıracaktır. İş görüşmelerinden sonra 'Evet' yanıtı almadan önce 20-30 telefon görüşmesi yapmak zorunda kalmanız cesaretinizi kırmasın. Görüşmeden sonra iki-üç hafta sizinle ilişki kurulmazsa işvereni arayın. İşe girme süreci 1 yıl sürebilir. Bu süre zarfında 20-30 işgücü istemine başvuru yapabilirsiniz. Umudunuzu yitirmeyin.”
Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı Kariyer Söyleşisi gerçekleştirildi
KLÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, “7. Kariyer Günleri” kapsamında düzenlemiş olduğu kariyer söyleşisinde 2014-2016 yılları arasında MYO’da eğitim gören Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programı mezunlarını öğrencileriyle buluşturdu.
2014 mezunlarından Halil Babacan, Esma Kaya, Ali İlker Sağat; 2015 mezunlarından Sibel Akdam; 2016 mezunlarından Emine Akcan ve Muhammed Mardini söyleşi programında, askeri havacılık, sportif havacılık, sivil havacılık, serbest uçak, model uçak ve paraşütçülük ile ilgili öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı. Rektörlük Kültür Merkezinde 27.03.2017 tarihinde gerçekleşen söyleşinin sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, mezun öğrencilere programa sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.
“Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” semineri
düzenlendi
KLÜ Sağlık Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümünün organizasyonunda düzenlenen “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” konulu seminer, 27 Mart 2017 Pazartesi günü 2. Merkezi Derslikler Binası 2 No’lu Konferans Salonunda gerçekleşti.
Yedinci Kariyer Günleri kapsamında yapılan seminerde İstanbul Kamp Orman Okulu Kurucusu Esin Tonbul ve İstanbul Kamp Orman Okulu Genel Koordinatörü Murat Tonbul; Amerika, Kanada ve Avrupa’da çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkısı bilimsel olarak ispatlanmış, çocuk gelişimi ve eğitiminde farklı bir uygulama alanı olarak uygulanan bir eğitim modeli olan “Orman Okulu” projesi hakkında Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizi bilgilendirdi.
Akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde İstanbul Kamp Orman Okulu ekibi olarak Türkiye’de ilk olan “Orman Okulu” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden İstanbul Kamp Orman Okulu Kurucusu Esin Tonbul, 3-10 yaş grubu tüm çocuklara eğitim verdiklerini söyledi. Okulda yaptıkları çalışmaları ve çocukların bir gününün nasıl geçtiğini anlatan Tonbul; özgüveni yüksek ve farkındalığa sahip bireyler yetiştirme gayretinde olduklarını dile getirdi. Genel Koordinatör Murat Tonbul da, eğitimde nitelikli personel eksikliğinden söz ederek sosyal kulüpler ile sosyal projelere katılım, sanat ve sporla uğraşma, kişisel gelişim ve çok yönlü düşünme konularında kendini geliştiren öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmada sorun yaşamayacaklarını ve başarılı olacaklarını kaydetti.
Seminerin diğer bir konuşmacısı Milli Eğitim Bakanlığı Kırklareli İstiklal Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Birsen Konat ise; anasınıfı öğretmenliğindeki 33 yıllık tecrübesini Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizle paylaştı. “Eğer çocuklar küçükken çok emek verirsek, büyüdükleri zaman az emekle çok şey başardıklarını görebiliriz.” diyen Birsen Konat, çocukların hayatı ve hayata bakışı öğrenmesinde, tutum ve davranış geliştirmelerinde öğretmenlerin rol model olarak çok önemli sorumluluklarının bulunduğunu vurguladı. Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin kalıcı öğrenmeyi beraberinde getirdiğini belirten Konat, öğretmenlik mesleğin sevgi ve emekle yapılması gerektiğini ifade etti.
“Kariyer Olgunluğu ve Kariyer Planlaması”
semineri gerçekleştirildi
KLÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Uzmanı İskender Özatlı, “Kariyer Olgunluğu ve Kariyer Planlaması: Kariyerimi Neden, Ne Zaman ve Nasıl Planlamalıyım? Üniversitem Bana Yardımcı Olabilir mi?” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek öğrencilerin başarılı bir kariyer sahibi olmalarında izleyecekleri yol ve yöntemleri anlattı.
27 Mart 2017 Pazartesi günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda düzenlenen kariyer seminerinde konuşan Kariyer Uzmanı İskender Özatlı; “Üniversitemiz öğrencilerinin gelecekleri ve kariyerleri için ne istediklerine karar vermesi, bilimsel yöntemler ve uzmanlar eşliğinde kendilerini daha iyi tanıyıp güçlü ve zayıf yönlerinin farkına varması, doğru amaç ve hedefler belirleyip başarılı bir kariyer yolunda güvenilir adımlar atmaları için gerekli rehberliğin sağlanması amacıyla Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak öğrencilerimize yardım etmeye çalışıyoruz” dedi. (Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol