Üniversitemizden öğrencilere bilgisayar ve internet desteği

Kırklareli Üniversitesi, pandemi süreci nedeniyle uzaktan gerçekleştirilecek final ve bütünleme sınavlarında Kırklareli’nde ikamet eden kendi öğrencileri ve diğer tüm üniversitelerin
öğrencilerine sağlıklı internet bağlantısı ortamı sağlamak amacıyla bünyesinde bulunan bilgisayar laboratuvarlarını kullanım imkânı sunuyor. Toplam 97 adet bilgisayar bu çerçevede kullanıma açıldı.

Kırklareli Üniversitesi, üniversite öğrencilerinin sınavlarına sorunsuz bir şekilde girebilmeleri için toplam 97 adet bilgisayar kapasitesiyle bilgisayar laboratuvarlarının kullanıma açıldığını duyurdu. Sınav oturumları öncesinde bilgisayar laboratuvarları dezenfekte edilerek havalandırılacak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde laboratuvarlarda oturumlar gerçekleştirilecek.
Bilgisayar laboratuvarlarından nasıl yararlanılıyor?
Kırklareli Üniversitesi, bilgisayar laboratuvarlarından yararlanmak isteyen öğrenciler için yayınladığı bilgilendirmede, "Bilgisayar laboratuvarlarından yararlanmak isteyen üniversite öğrencilerinin, ilk olarak, http://labrezervasyon.klu.edu.tr linki aracılığıyla rezervasyon yapmaları gerekmektedir. İlgili adrese girildikten sonra öğrencilerin karşılarına gelen rezervasyon formu doldurularak talep oluşturma aşaması tamamlanmaktadır. Talebin oluşturulması ile ilgili sistem, öğrencilere ayrıca bilgilendirme maili atmaktadır. Gerektiği takdirde yapılan rezervasyonun incelenip iptal edilebileceği sayfaya “Rezervasyon İncele / İptal Et” bağlantısı üzerinden erişilebilir. Rezervasyonun alınmasını takiben, sistem yöneticileri gerekli organizasyonu sağladıktan sonra en kısa süre içerisinde rezervasyon talebi yapan öğrencilere mail ya da sms aracılığıyla bilgilendirme yapacaktır." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol