Üniversitemizden bir dizi protokol

02 Mayıs 2017 Salı günü Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen törende işbirliği protokolü, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç tarafından imzalandı. Protokol törenine ayrıca; Kırklareli Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Topçuoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın ve Öğretim Görevlisi Nilüfer Çeken katıldı. İmzalanan protokol ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı akademisyen ve öğrencileri ilkokul 1. 2. ve 3. Sınıf öğrencilerine; doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının yanı sıra bu öğrencilerin yaratıcılık becerilerini destekleyerek; kültürel, sosyal ve akademik yönden gelişmelerine katkıda bulunacaklar. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, törende yaptığı konuşmada Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları ifade etti: “Bu projedeki amacımız, ilkokul çağındaki çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır. Aynı zamanda temizlik konusunda bir alışkanlık edinmelerini sağlayacağız. Bunların yanında Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı öğrencilerimizin de toplumla kaynaşmasını temin edeceğiz. İnşallah bu projenin devamı da gelir ve daha güzel nice projelere birlikte yine imza atarız”
“Fırçala dişleri göster
gülüşleri”
Kamu hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç’te konuşmasında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ile böyle bir projeye imza atmaktan duyduğu onuru dile getirerek;“Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini Projesini bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. İnşallah bundan sonra da benzer projeler oldukça içinde yer almaya devam edeceğiz. Ağız ve diş sağlığı konusunda yürüttüğümüz çalışmalarımızda asıl hizmetimiz tedavi edici hekimlik olmasına karşın bu projede bir bakıma temel sağlık hizmeti, koruyucu sağlık hizmeti vereceğiz. Çocuklarımızı bilinçlendireceğiz. İnşallah Kırklarelimiz ve ülkemiz için güzel ve faydalı işler yapmaya devam ederiz. Projenin hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“Özel Yetenekler Üniversitede”
Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Özel Yetenekler Üniversitede” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde; Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam eden üstün yetenekli öğrencilerin Kırklareli Üniversitesi’nde yapılan uygulamalı ve teorik bilimsel etkinliklere ve laboratuvar çalışmalarına katılımları sağlanarak, bilimsel süreç becerilerini geliştirmelerine yardımcı olunacak. Ayrıca bu öğrencilerin özel yetenek alanlarında uzmanlaşmış akademisyenlerden rehberlik ve danışmanlık hizmeti almaları sağlanarak mesleki gelişim ve kariyer planı yapmalarına yardım edilecek.
02 Mayıs 2017 Salı günü Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen törende işbirliği protokolü, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından imzalandı. Protokol törenine; Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil Aközcan, Öğretim Görevlisi Arzu Akar Gençer, Öğretim Görevlisi Gülsüm Mehdiyev ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Bora’da katıldı. Kırklareli Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, törende yaptığı konuşmada, “Kırklareli Üniversitesi olarak toplum yararına yaptığımız projelere büyük önem gösteriyoruz. Projenin hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını ve başka projelere vesile olmasını diliyor, projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ise konuşmasında projenin Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim-Sanat Merkezi’nde eğitim gören üstün yetenekli öğrencilerin akademik camia ile ne kadar erken tanışırlarsa o kadar verimli olur düşüncesiyle ortaya çıktığını söyledi.
Üniversiteli gençler, minik öğrencilere destek olacak
Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Çocuk Şenliği” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında; Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programı akademisyen ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden çocuklara; beslenme, sağlıklı yaşam, yardımlaşma ve paylaşma gibi temel konuları; tiyatro, dans, müzik, resim, gibi sanatsal etkinlikler yoluyla öğrenme ortamlarını daha etkili bir hale getirerek öğretecekler. 02 Mayıs Salı günü Senato Odası’nda gerçekleştirilen törende işbirliği protokolü, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından imzalandı. Protokol törenine ayrıca; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Öğretim Görevlisi Elveda Kuyucak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Bora’da katılım gösterdi. Üniversite rektörü Prof. Dr. BülentŞengörür, törende yaptığı konuşmada Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapmaktan ve sosyal içerikli projelerde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek projede emeği geçenlere teşekkür etti. Kırklareli Üniversitesi ile bundan sonra da faydalı işbirlikleri yapmak istediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM da; projenin başarılı olması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. (Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol