Üniversitemizde online mezuniyet töreni

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, önceki gün online olarak gerçekleştirildi. Programa video mesaj yoluyla katılarak mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür; her yıl mezunlarla, mezunların aileleriyle ve akademisyenlerle birlikte büyük bir coşkuyla kutladıkları törenler yerine bu yıl internet ortamında bir kutlama yaptıkları için gönlünün buruk olduğunu ifade etti.

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle gecikmeli olarak düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam Arı, Fakülte akademik personeli ve fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mezun öğrencilerin fakültede çektirdikleri anı fotoğraflarının yer aldığı video izlendi. Daha sonra fakülte korosunun seslendirdiği ilahi ve türküler dinlendi. 

Programa video mesajla katılarak mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür; her yıl mezunlarla, mezunların aileleriyle ve akademisyenlerle birlikte büyük bir coşkuyla kutladıkları törenler yerine bu yıl internet ortamında bir kutlama yaptıkları için gönlünün buruk olduğunu ifade etti. Mezun öğrencilere üniversitelerini ziyaret etmeleri, hocalarıyla görüşmeleri ve elde ettikleri başarıları paylaşmaları tavsiyelerinde bulunan Şengörür, kendileri için en büyük ödülün mezunların başarısı ve mutluluğu olduğunu vurguladı. Mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında arzuladıkları hedeflere ulaşmaları temennisinde bulunan Şengörür, mezun olan öğrencileri tebrik etti.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam Arı ise başlangıçların güzel, bitişlerin zor, tanışmaların heyecanlı ayrılıkların ise,acı olduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında öğrenmenin insana özgü bir özellik olduğunu ve medeniyetimizde de öğrenmenin beşikten mezara kadar devam ettiğini belirtti. Mezun öğrencilere hayatlarının hiçbir döneminde okumak ve kitaplarla dost olmaktan uzak kalmamaları tavsiyesinde bulunan Arı; “Mesleki hayata ilk adımlarınızı atmak üzeresiniz. Sorumluluk almaktan kaçınmayınız. Hayat, dikenli bir yol gibidir. Önünüze çıkabilecek zorluklar sizi yıldırmasın. Eğer inanırsanız başarının karşısına çıkabilecek engelleri yenersiniz. Bizim inancımızda ümitsizliğe yer yoktur. Umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyiniz. Kendinize hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için elinizden gelen gayreti gösterin. Hayatınızın başarılarla dolu geçmesini, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol