Üniversitemizde çok kullanımlık maske üretimi başladı

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeleye destek olmak için bünyesindeki 3 boyutlu yazıcılar ile yarım yüz solunum maskesi (çok kullanımlık maske) üretmeye başladı.

Yeni tip koronavirüsle mücadeleye destek olmak amacıyla Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 3 boyutlu yazıcılar ile yarım yüz solunum maskesi (çok kullanımlık maske) üretmeye başladı. Kırklareli Üniversitesi personeli ve sağlık çalışanlarının virüsten korunmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Araştırma Görevlisi Abdülkerim Ahmet Kaplan, “Dünyanın ve ülkemizin içine girdiği bu süreçte Covid-19’dan etkilenen insanlar için maske ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Araştırma Görevlisi arkadaşım Mete Berberoğlu ile birlikte bir çalışma yürütmekteyiz. 3 boyutlu yazıcılarımızla birlikte internetten açık kaynak tabanlı modelleri alıp bu modeller üzerinde değişiklikler yaparak tekrar tekrar kullanılabilen maskeler üretiyoruz. Maskelerimiz toplamda iki parçadan oluşan ve bir adet makyaj pamuğuyla birlikte steril bir bez ile solunumun sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayan maskelerdir. Bunları üretirken üniversitemizin 7 adet 3 boyutlu yazıcısını kullanmaktayız. Şu anda günde 15 maske üretmekteyiz. Bu yazıcılarla baskıları gerçekleştirip hem üniversitemiz personeline hem de sağlık çalışanlarımıza maskelerin dağıtımını yapmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çok teşekürler

  2. Bir anestezi ya da enfeksiyon uzmanına falan sordunuz mu?

  3. Maskenin filtre özelliği hakkında bilgi alabilir miyim

  4. arkadaşların dikkatine 15 Nisan 2020 Çarşamba 12:59:59

    Tıp bilimcileri bakırın corona virüsü kimyasal blueprintine kadar imha ettiğini gözlemleyip 3D maskelerde bakır plaka kullanımı da başlatıldı aynen ameliyat önlüklerine emdirilen bakır solüsyonları gibi.

  5. inanılır gibi değil 15 Nisan 2020 Çarşamba 13:34:18

    Üstteki iki soru tıp tarihine geçecek.