Üniversiteliler Ulaşım Fiyatlarına İsyan Ediyor

Kırklareli Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı 20 Eylül (dün) itibariyle başladı. Yaklaşık 1 buçuk yıllık aranın ardından kampüse kavuşan öğrenciler mutlu olsa da ulaşım konusunda yaşanan sorunların 1 buçuk yılın ardından bir çözüme kavuşmamış olmasından duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlar. Öğrenciler sosyal medya hesapları üzerinden örgütlenirken kurdukları “Kırklareli Öğrenci Birliği” isimli grup ile şikayetlerini toplu bir biçimde gerekli mercilere iletmek istiyor. Şu an ilimizdeki ulaşım özel bir kooperatif tarafından yapılırken, söz konusu kooperatife işletme hakkı Kırklareli Belediye Meclisinde alınan karar ile tanınmıştı. Sosyal medyadan tek tek yapılan serzenişlerin sansüre uğradığını söyleyen öğrenciler; ulaşım hizmetine ülkemiz ortalamasının 2 katı gibi bir fiyata ulaşabildiklerini ifade ettiler. Üniversiteliler yetkililere şu sözlerle seslendi; “Öğrenciler olarak her gün otobüs kullanarak kampüse gidip gelmek zorundayız. Kampüs sosyal ihtiyaçlar için yetersiz olsa bile merkeze hiç inmediğiniz senaryoda bile 60 biniş için 132 TL ücret ödemek zorunda kalıyoruz, iki günde bir merkeze inip ihtiyaçlarınızı karşıladığınızda bu fiyat 200 TL bandına çıkıyor. Bu durum zaten ailesinden uzak kalmış ve ekonomik olarak ayakta kalmayı yeni yeni öğrenen biz gençler için işleri daha da zorlaştırıyor. Kendi ekonomik dengesini sağlamak isteyen öğrenciler çok daha güvensiz ve riskli olan yürüyerek gitme, otostop çekme gibi yöntemler denemek zorunda kalıyorlar. Abonman sistemine geçerek ekonomik sisteminizin ana çarkları olan öğrencilerin ekonomik kaygılarını daha minimal bir seviyeye indirebilir ve onlara kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırlarken yardımcı olabilirsiniz.” 

Kırklareli Üniversitesi'nde 2021-2022 akademik yılı 1 buçuk yıllık aranın ardından başladı. Üniversiteliler öğrenimin yüzyüze başlamasından memnun olsa da ulaşımın fahiş fiyatlara uygulanmasından rahatsızlık duyuyor.
“Kırklareli'nde ulaşım; Okul açılırken acilen çözüme kavuşturulması gereken bir sorun”
Sosyal medyadan örgütlenen öğrenciler kurdukları “Kırklareli Öğrenci Birliği” sayfası ile fiyatlara topluca itiraz ediyor. Konuyla ilgili yapılan yazılı bildiride bu duruma susmayacaklarını belirterek; “Kırklareli'nde ulaşım; Okul açılırken acilen çözüme kavuşturulması gereken bir sorun. Öğrenciler yüksek fiyattan, toplama kampına gider gibi otobüse tıkılmaktan, 39kartla ilgili sorunlardan son derece rahatsız.
Uzun zamandır şehrimizde yaşayan öğrenciler problemlerini dile getiriyorlar fakat kolektif bir birliktelik oluşturamadığımız için taleplerimiz umursanmıyor. Vaatler veriliyor ve bunlar gerçekleştirilmiyor.
Şimdiye kadar sosyal medyada örgütlenmiş bir yapıya bürünemediğimiz için bulunduğumuz girişimler, attığımız yorumlar kolayca sansürleniyor ve öğrenci sömürüsü devam ediyor” ifadelerini kullandılar.
“Çoğu zaman çok sıkışık bir otobüs atmosferiyle seyahat etmek zorunda kalıyoruz”
Fazla fiyata kullandıkları otobüslerin hizmet olarak da yeterli olmadığından yakınan Üniversiteliler; “Şehrimizde sefer aralıklarının özenli bir şekilde seçilmiyor oluşundan kaynaklı çoğu zaman çok sıkışık bir otobüs atmosferiyle seyahat etmek zorunda kalıyoruz. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. 2 sayfa haber yazmışsınız haberin içinde haberin esası yok öğrenci ücretinin kaç lira olduğunu yazmamışsınız yok 132 lira yok 200 lira etrafta dolanıp durmuşsunuz haber yazdırdığınız kişilerin asgari 5 n 1 k bilmesi ve yazım bilgisine sahip olması gerekir kasaba gazeteciliği bu olsa gerek yorumu da muhtemelen onaylamayacaksınız

  2. Necmettin beye cevap 22 Eylül 2021 Çarşamba 11:11:36

    Merhaba Necmettin bey haberin yazım şekline dikkat etmektense haberde bu şehrin ekonomisini ve sosyal hayatını ayakta tutan ve insan yerine konmayan biz üniversite öğrencilerine verilen desteğe dikkat etseydiniz. Ki okuduğunuzu anlama yeteneğiniz varsa fiyatı da gayet net bir şekilde anlayabilrisiniz. Yine de sizin için bir kez daha açıklayalım Kırklareli’de bir kez otobüse biniş 2.20 TL günde 1 gidiş 1 dönüş kullandığınız takdirde bu tutar ayda 132 TL ediyor. Eğer haftada birkaç kez merkeze inip cafeye markete veya gezmeye gittiğiniz takdirde bu para 200 TL üzerine çıkıyor bu da bizim gibi üniversite öğrencileri için çok büyük bir meblağ. Asıl size sormak gerekir sizin rahatsızlığınız haberin yazılma şekli mi? Yoksa işini yetersiz yapan belediyeyi aklama çabası mı? Umarım anlamışsınızdır da biraz bu şehirde misafir olan biz öğrencilerin yanında olmaya karar verirsiniz?