Üniversiteli öğrenciler sosyal medyadan kampanya başlattı

İlimiz her sene büyüyen Üniversitesiyle binlerce öğrenciyi misafir ediyor. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Kırklareli Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerle ilimizde 30 binin üzerinde öğrenci bulunuyor. Kırklareli’ne büyük bir katma değer sağlayan öğrencilerin en sıkıntı çektikleri konu ise otobüs fiyatları. Kırklareli Belediyesi Özel halk Otobüsleri’yle kampüs ve yurtlara yolculuk yapan öğrenciler fiyatların yüksek olması dolayısıyla sosyal medya hesaplarından kampanyalar başlatarak hem fiyatları protesto etti hem de fiyatlarda düzenleme yapılmasını istedi.

İlimizde yer alan Karahıdır, Kayalı ve Kavaklı’da bulunan yerleşkelerinde öğrenim gören, yurtlarında kalan öğrenciler her gün Kırklareli Belediyesi Özel halk Otobüsleri’ni kullanmak zorunda. Yüksek olan fiyatlar ise öğrencilerin cüzdanlarındaki paranın büyük bir kısmını alıyor.
Kavaklı 3 TL, Kayaklı 2,50 TL, Karahıdır 2 TL Özel Halk Otobüslerinin fiyatları; Kayalı Kampüsü 2,50 TL, Kavaklı Yerleşkesi 3 TL ve Karahıdır Yerleşkesi 2 TL olarak belirlendi. Fiyatların yüksek olmasından zarar görenler ise kuşkusuz öğrenciler oldu. Merkez’de yaşayıp Kayalı Kampüsü’nde derse gitmek isteyen öğrenciler her gün en 5 TL yol parası vermek zorunda kalıyor. Öğrencilerin en çok şikayet ettiği durumlardan birsi de mesafe olarak daha kısa olan Kavaklı yolculuğunun 3 TL olması. Günlük 11 TL yol parası
Söz konusu 3 bölgede de yurtlar bulunuyor. Bu yurtlardan Kayalı Kampüsü yakınında bulunan 2 kız, 1 erkek öğrenci yurdu hem konforları hem de geniş kapasiteli olması nedeniyle öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Kayalı Kampüsü’nde yurtta kalan bir öğrenci eğer Kavaklı Yerleşkesi’nde öğrenim görüyorsa Kayalı’dan Merkez’e 2.50 TL, Merkez’den de Kavaklı’ya 3 TL olmak üzere 5,50 TL gidiş parası veriyor. Bunu her gün gidiş dönüş olarak yaptığı takdirde günlük 11 TL yol parası ödemiş oluyor. Bu durumdan oldukça rahatsız ve zararlı olan öğrenciler sosyal medyadan başlattıkları kampanya ile fiyatlarda düzenleme istiyor.
“Bu fiyatlara bari öğrencilerden aktarma ücreti almayın”
İsteklerinin başında ücretlerde indirim gelirken, ikinci büyük istek ise aktarmaların ücretsiz olması. Konu hakkında tepkisini dile getiren öğrenciler, “Türkiye’deki en pahalı şehir içi ulaşımlarından birisini kullanıyoruz. Üstelik fiyat mesafe olarak uyumsuz bir fiyat var. Başka şehirlerde öğrenciler bu fiyatlara 30-40 km arası yol gidiyor. Biz ise birkaç km yola çok yüksek para ödüyoruz. Bu fiyatlara bari öğrencilerden aktarma ücreti almayın” diyerek sıkıntılarını anlattı.
Otobüsler sıkış tepiş
Söz konusu problemin çözülmesi için kart sisteminin getirilmesi sağlanabileceği ifade edilirken, Kırklareli Belediyesi’nin konu hakkında ne açıklama yapacağı merak konusu. Fiyatlar kadar otobüslerin işleyişi ile ilgili de sıkıntılar yaşadıklarını belirten öğrenciler, “Bilet fiyatları haricinde de sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların başında otobüslerin aşırı dolu olması var. Kayalı Kampüsü’ne gidebilmek için sıkış tepiş otobüslere binmek zorunda kalıyoruz. Bir sonraki otobüsü beklesek de bir şey değişmiyor çünkü o da tamamen dolu geliyor. Hem çok yüksek meblağlar ödüyoruz hem de rahatsız yolculular yaşıyoruz. Mesafenin kısa olmasından dolayı sıkıntı olmadığı sanılıyor ancak böyle bir şey yok” dediler.
“Sınavlara yetişmek için taksiye 40 TL
verdiğimiz zamanlar oluyor”
Otobüs şoförlerinin yığılmayı azaltmak için bazı duraklarda az yolcu alması gerektiğini söyleyen öğrenciler, “Huzur Sitesi Durağı neredeyse son durak. O durağa gelene kadar araç tamamen dolduğu için binemiyoruz ve çok ciddi bir sayıda öğrenci o bölgede yaşıyor. Otobüse binemediğimiz için sınavlara yetişmek için taksiye 40 TL verdiğimiz zamanlar oluyor” ifadelerini kullandılar. Belediye Başkanına
toplu mesaj gönderildi
Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirten öğrenciler, Belediyeden yardım istediler ve sosyal medyadan toplu şekilde Kırklareli Belediye Başkanına mesajlar attılar. Sosyal medyada örgütlenerek taleplerini dile getiren öğrencilerin daha iyi şartlar ve ücretlerle yolculuk yapıp yapamayacağı merak konusu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol