Üniversiteli gençler için sosyal çalışma programı hayata geçiriliyor

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2019 yılı 2’nci Olağan Toplantısı’nı dün kurul üyelerinin katılımıyla Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirdi.
Toplantıda, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2019 yılının ilk 3 ayı içerisinde yürütülen faaliyetler, temel işgücü göstergeleri, kurs ve programlar hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Aytaç Babalıoğullu, toplantıda yılda bir kez Türkiye genelinde yapılmakta olan İşgücü Piyasası Araştırmasının 1 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında ilimizde de toplam 456 işyeri ile gerçekleştirileceğini, şu anda çalışmanın büyük bir kısmının tamamlandığını, araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2020 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak amacıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu kamusal alanlarda sunulan hizmetlere üniversite öğrencilerinin geçici süreyle katılımlarının ve aynı zamanda geçici gelir elde etmelerinin sağlanması hedefleriyle İŞKUR tarafından sosyal çalışma programının hayata geçirileceğini ifade etti. Toplantının devamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilimizde eğitim öğretim yapan ve mesleki/teknik eğitim okulları bünyesinde okul tür, alan, dal açma teklifleri görüşüldü. Toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol