Üniversiteli gençler ecdadını sahipsiz bırakmadı

Kırklareli Üniversitesi Öğrencileri ecdadına sahip çıktı. Üniversiteli öğrenciler, Birleşik Arap Emirlikleri Dış İşleri Bakanı Abdullah Bin Zayed’in, Çöl Kaplanı lakabı ile bilinen Fahrettin Paşa hakkında söylediği sözler ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed’in Medine savunmasıyla tarihe geçen Fahrettin Paşa hakkında sosyal medyada paylaştığı ifadelere ilişkin duyulan rahatsızlığın ifade edildiği basın açıklaması Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü’nde yapıldı.
25 Aralık Pazartesi günü saat 13:00’da gerçekleşen basın açıklaması kampüste bulunan kafeler bölgesinde yapıldı. 20’ye yakın öğrenci tarafından yapılan basın açıklamasını grup sözcüsü Osman Kılıç okudu. Kılıç, Fahrettin Paşa ve silah arkadaşlarının, şartların bir hayli zor olduğu; ilacın, yiyeceğin ve içecek suyun dahi bulunamadığı bir zamanda iman gücüyle Medine’nin savunmasının yapıldığını belirtti.
Osman Kılıç, gerçekleştirdiği basın açıklamasında; “Bölgemizde ve dünyada Müslümanların çok ciddi baskı, zülüm ve saldırı altında olduğu bu dönemde. Zalimlerin safında yer almayı maharet sananların Medine Müdafaası ve onun Büyük Kahramanı Fahrettin Paşayı hedef almaları boşuna değildir.. Çünkü Medine Müdafaası İslam'ın ve onun Büyük Peygamberinin Efendimiz Muhammed Mustafa (sas)'in sembollerinin ve adının şartlar ne olursa olsun nasıl korunması gerektiğini gösteren ibretlik bir hadisedir.” dedi.
Fahrettin Paşa kimdir?
Fahrettin Paşa’nın hayatını anlatan Kılıç, “ Tam adı Ömer Fahreddin Türkkan olan Türk asker ve diplomattır. 1868 senesinde Rusçuk'da dünyaya gelen Fahreddin Türkkan, 93 Harbi'nden sonra ailesiyle birlikte Payitaht'a yerleşmiştir. Mekteb-i Harbiye'yi birincilikle bitirmiş, Erkan-ı Harbiye Mektebi'nden de mezun olduktan sonra, 1891 senesinde Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle göreve başlamıştır. Balkan Savaşı'nda Çatalca savunmasında ve Edirne'nin geri almışında görev alan Fahrettin Paşa 1916 senesinde 4. Ordu komutanı Cemal Paşa tarafından Medine'deki Hicaz Kuvve-i Seferiyesi komutanlığına atanmıştır. İngilizlerin desteğinde isyana girişen Şerif Hüseyin ordusuna karşı, kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı meşhur 'Medine Müdafaası' büyük takdir toplamıştır. 2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası sonrası "MedîneMüdâfii", "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı", "Medine Kahramanı" lakaplarıyla anılmaya başlanmıştır.
Bulduğu her fırsatta ravza-i mutaharaya, Peygamber efendimizin kabrine gidiyordu. Bu ziyaretlerinde Paşa; "Ya Resulullah, Senin için savaşanlarla sana karşı çıkanları görüyorsun, Allah'ın Yardımını bize ulaştır" bu şekilde dua ediyordu. Şimdide gördüğümüz ve duyduğumuz üzere oraya yakın topraklarda bulunanlar bize utanmadan sıkılmadan iftiralarda bulunuyorlar.” ifadelerini kullandı.
“İşte bu iman meselesidir”
Medine’nin savunulduğu zaman ki şartlardan bahseden Kılıç, “Bizim ecdadımız şartların zorlaştığı, ilacın, yiyeceğin, içecek suyun dahi kalmadığı bir dönemde Medine'yi büyük bir çekirge sürüsü basmıştı. Fahrettin Paşa ise askerlerine öyle bir dönemde şunları söylüyor "Çekirgenin serçeden ne farkı var? Temizdir, Tazedir, Şifalıdır." Aylarca onları şehri istila eden çekirgelerle besliyor. İşte bu İman meselesidir. "İmandır O Cevherdir, İlahi ne büyüktür, İmansız olan paslı yürek sinede yüktür" İmanlı olanlar ile imansız olanlar arasındaki fark budur.” şeklinde konuştu.
Bizler ecdadımızı daha çok hatırlamak hatırlatmak istiyoruz
Fahrettin Paşa’nın teslim olması için zorlandığının altı çizildiği açıklamada, “Ayrıca Hem İstanbul Hükümeti, Hem de çevresindekiler tarafından sürekli teslim olunması yönünde zorlanan Paşa sonunda kılıcını Peygamber efendimiz kabrine bırakarak teslime mecbur kalmış oluyor. Medine'nin tesliminin ardından, Şehir günlerce yağmalanıyor.
Kardeşlerim tarihimiz işte bu mümtaz şahsiyetine ve onun gösterdiği şanlı direnişe, dil uzatanlara Sayın Cumhurbaşkanımızın da yöneltmiş olduğu soruyu sormadan edemiyorum; Medine Koruması yaparken Fahrettin Paşa, “Eyyy. Bize bühtanla bulunan Zavallı. SENİN CEDDİN NEREDEYDİ?"
Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Çöl Kaplanı Osmanlı Paşası Ömer Fahreddin Türkkan'ı yani Fahrettin Paşa'mızı "Hırsızlıkla!" suçlamıştır. Tam 2 yıl 7 ay boyunca Medine'nin hizmetkarlığını yapan Fahrettin Paşa, "Medine'yi İngilizlere teslim edemem" demiş ve direnmiştir. Şanlı ecdadımız Medine'yi savunmak için şartların zorlaştığı dönemde çekirgeler ile beslenmiştir. Mehmetçiğin Medine'yi savunmakta kararlı olduğunu Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa'nın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) kabrinin başında ettiği şu yeminle anlamaktayız. "Ey İnsanlar! Mâlûmunuz olsun ki, yiğit ve kahraman askerlerim; bütün İslâm'ın sırtını dayadığı yer, manevî gücün desteği, Hilâfet'in gözbebeği olan Medine'yi son fişeğine, son damla kanına, son nefesine kadar muhafazaya ve müdafaaya memurdur. Buna Müslüman'ca, askerce azmetmiştir. Bu asker, Medine'nin enkazı ve nihayet Ravza-i Mutahhara'nın yeşil türbesi altında, kan ve ateşten dokunmuş bir kefenle gömülmedikçe, Medine-i Münevvere kalesinin burçlarından ve nihayet Mescid-i Saadet minareleriyle yeşil kubbesinden al sancağı alınmayacaktır! Allah-u Tealâ bizimle beraberdir! Şefaatçimiz O'nun Rasulü, Peygamber Efendimiz'dir. Ey bütün tarihi eşsiz kahramanlar; şan ve şerefle dolu Osmanlı ordusunun yiğit zabitleri! Ey her cenkte cihanı tir tir titretmiş, asla kimseye boyun eğmeyerek dâima namus ve din borcunu kanıyla ödemiş yiğit Mehmetçiklerim, kardeşlerim, evlatlarım! Gelin hep beraber Allah'ın ve işte huzurunda huşû ve aşk içinde gözyaşları döktüğümüz Peygamber'in karşısında, aynı yemini tekrar edelim ve diyelim ki; Ya Rasulullah, biz Sen'i bırakmayız!"
Bizler ise dedelerimizin yaptıklarını unutuyor maalesef ki geç hatırlıyoruz. Kırklareli Üniversitesi gençleri olarak bundan sonra ki yaşamımız da şanlı ecdadımıza daha çok yer vermek, onları hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz.” cümleleriyle açıklamasını sonlandırdı. Yaptıkları açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol