Üniversiteli Genç Girişimci Anne

Kırklareli’de dokuz kişiye istihdam sağlayan Tuğba Bayburtluoğlu açtığı makarna üretim tesisiyle kısa zamanda sevilen bir işletme haline geldi. Besin değeri yüksek, sağlıklı ve organik ürünleriyle tanınan Makarna Lütfen markasını yaratan, girişimci genç anne Tuğba Bayburtluoğlu üretim yaptıkları tesisin kapılarını bizler için açtı.

Geniş ürün yelpazesini müşterilerine sunan işletmeci Tuğba Bayburtlu bu yola nasıl çıktığını, üretimlerinin nasıl gerçekleştiğini ve ürün çeşitlerini bizlere anlattı.
Kocasının peşinden buraya aşkı uğruna gelmiş bir gıda mühendisi anne olduğunu söyleyen Tuğba Bayburtoğlu, Kırklareli’de iş sahasındaki sıkıntılardan dolayı burada iş kurmak zorunda kaldığını söyledi.
Bu vesileyle de şuanda üretim yapan makarna lütfen markasının oluştuğunu söyleyen işletmeci 38 yaşında bu işi kurma yoluna girdiğini söyledi.
Üretimde dikkat ettikleri noktaları bizlerle paylaşan Bayburtoğlu özellikle yerel ve organik ürünlerin hastası olduğunu söyledi. Mümkün olduğunca üretimlerinde Kırklareli’nin yerli ve organik ürünlerinin kullanıldığını anlatan girişimci, bu organik ve yerli ürünlerin seçilmesinin en öneli sebebi ise besin değeri yüksek ve sağlıklı olmasından dolayı annelerin çocuklarına en rahat şekilde verebileceği besinlerden biri olmasıdır dedi.
Çocukların severek yediği makarnayı sebzelerle buluşturan Tuğba Bayburtoğlu bir gıda Mühendisi olarak gıda sektöründeki güncel gelişmeleri her zaman takip etmiş şimdi ise bu edindiği bilgileri tüm insanlarla paylaşma yoluna girdiğini ve bu konuda yazacağı kitaptan bahsetti.
İçeriğinin hem bilgi hem de tariflerle harmanlanacağı kitapta, tarhana yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları ve dışarıdan ekmek alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi küçük küçük bilgilerin verildiği kitap olacağını söyledi. Özellikle kış hazırlıkların nasıl yapılması gerektiğine değinilen kitabın eylül başı gibi kitap raflarındaki yerini alması bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol