Üniversiteden kısa kısa

Kırklareli Üniversitesi etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından “Doğumunun 155’inci Yılında Nikolay Fyodoroviç Katanov” başlıklı bir seminer düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi 105 No’lu derslikte düzenlen seminere; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, bölüm akademik personeli ile öğrenciler katılım gösterdi.
Seminerin konuşmacısı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Aktaş, Türk asıllı bir Rus Türkoloğu olan Nikolay Fyodoroviç Katanov’ın hayatı ve Doğu Türk Dilleri üzerine yaptığı araştırmalar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.
“Microsoft Imagine Academy” Eğitim Semineri düzenlendi
Üniversitemiz Yazılım ve Bilişim Kulübü’nün düzenlediği “Microsoft Imagine Academy” semineri, 14 Mart 2017 Salı günü Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Seminerde, sektörün önde gelen şirketlerinden IDE Danışmanlıktan Microsoft Eğitmeni İsmet Benli; Microsoft Ürünleri ve İmagine Academy, Imagine Academy ile Eğitim, Öğrencilere Katkıları, Imagine Academy Sertifikasyon Süreçleri ile Imagine Academy ve Global Sektör konularında öğrencileri bilgilendirdi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Üniversitemiz Imagine Academy Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan ise, “Microsoft Imagine Academy” eğitimlerinin öğrencilerin kariyer gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
"İstikbal ve İstiklal Şairi Mehmet Akif" konulu etkinlik gerçekleştirildi
Lüleborgaz MYO tarafından "İstikbal ve İstiklal Şairi Mehmet Akif" konulu bir program düzenlendi. Gerçekleşen programa; MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.
İki bölüm şeklinde yapılan etkinliğin birinci bölümünde Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Edip Durmaz; günün anlam ve önemini belirterek Mehmet Akif Ersoy'un doğumundan İstiklal Savaşı’na kadarki hayatı ve faaliyetleri hakkında bilgiler sundu. Daha sonra İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 1. sınıf öğrencisi Gözde Çelik, Mehmet Akif’in ''Bülbül'' adlı şiirini seslendirdi.
Programın ikinci bölümünde Yrd. Doç. Dr. Edip D, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Savaşı’na katılmasından vefatına kadar olan hayatına ilişkin önemli kesitler verdi. Ardından İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 1. sınıf öğrencisi Anıl Yücel, ''İstiklal Marşı”nı seslendirdi.
Etkinliğin sonunda Lüleburgaz MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan, etkinliğe sunduğu katkılardan dolayı Yrd. Doç. Dr. Edip Durmaz'a teşekkür ederek plaket takdim etti.
Kazakistan'dan Üniversitemize Akademik ziyaret
Kazakistan'ın Almatı şehrinde yer alan “Al-Farabi Kazakh National University” Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Bölümü’nden Akademisyen Nursultan Shurenov, Erasmus+ KA107 Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında 6 – 10 Mart 2017 tarihleri arasında üniversitemizi ziyaret etti. (Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol