Üniversite tercihleri başlıyor

En genç devlet üniversitelerinden birisi olan Kırklareli Üniversitesi, 11 yıllık tecrübesi, yeni açılan bölümleri ve nitelikli kadroları ile yeni misafirlerini bekliyor. Geçtiğimiz yıl 27 bin öğrencinin 19 binini merkezde ağırlayan Kırklareli, bu yıl rakamın daha da artmasını ümit ediyor. Üniversite, donanımlı öğrenciler yetiştirebilmeyi, yerel ekonomi ise sosyal, kültürel ve mali sistemin öğrenciler ile yeniden canlanmasını hedefliyor.
Rektör Şengörür de, bir mesaj yayımlayarak 16 farklı ülkeden öğrenci alan üniversitenin iyi bir eğitim isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Üniversite tercihleri dün itibariyle başladı. ÖSYM, tercih kılavuzunu sitesinden kullanıma sundu. 14 Ağustos’ta sona erecek olan tercih başvurularında adaylar, yıl boyunca büyük emekler vererek hazırlandıkları sınavın sonucunda, aldıkları puana göre hedefledikleri okula ve bölüme ulaşmaya çalışacaklar. 

2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi de yeni akademik yılda, her geçen gün güçlenen performansı ile öğrencilerini bekliyor olacak. Aynı anda Kırklareli de sosyal, kültürel, ekonomik ve şehir yaşantısı ile yeni misafirlerine odaklanmış olacak.
Şu anda Kayalı Kampüsü’nde hizmet veren Kırklareli Üniversitesi’nde bu yıl; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı, Felsefe, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Hukuk, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İlahiyat, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik gibi lisans bölümleriyle; Grafik Tasarımı, Sosyal Güvenlik, Radyo ve Televizyon programcılığı, İç Mekan Tasarımı gibi de önlisans bölümleriyle öğrencilerini bekliyor.
Geçtiğimiz yıl tüm bölümleri ve yüksekokulları ile öğrenci sayısı 27 bin olan öğrenci sayısının yaklaşık 19 bini merkezde konuşlanmıştı. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Üniversitesi’ni tercih edecek öğrenciler için bir mesaj yayımlayarak şu ifadeleri kullandı:
“İyi bir üniversite
hepinizin hakkı”
“Sevgili gençler. Uzun ve yorucu bir maratonun ardından, öğrenim hayatınıza ve geleceğinize yön verecek bir sınavı geride bırakarak yükseköğretiminizi sürdüreceğiniz üniversiteyi seçme aşamasına gelmiş bulunuyorsunuz. Öncelikle sizlerle birlikte eğitim yolculuğunuzun bu aşamasına dek en büyük destekçileriniz olan aileleriniz ve öğretmenlerinizi tebrik eder; vereceğiniz kararın Ülkemiz adına hayırlı olmasını dilerim. İyi bir üniversite eğitimi hepinizin hakkıdır. İlgi alanlarınız ve becerileriniz doğrultusunda en iyi tercihi yapacağınıza inanıyor ve bu konuda Türkiye’nin en genç öğretim kadrolarına sahip üniversitelerden biri olarak sizleri Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmaya davet ediyorum.”
“En genç devlet
üniversitesi”
Trakya’nın en huzurlu, güvenli ve öğrenci dostu şehrinde yer alan Kırklareli Üniversitesi’nin öğrenciler için "doğru tercih" olacağını belirten Şengörür; “Üniversitemiz Trakya’nın en genç devlet üniversitesi olarak 11. yılını geride bırakırken, her geçen gün artan, başarılı, genç ve dinamik akademik kadrosu ve özverili personeline ilaveten; rekabetçi fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile sizleri iş yaşamına hazırlamak için kısa zamanda edindiği zengin birikimi, deneyimi ve altyapısına güvenmektedir” diye konuştu. Kırklareli Üniversitesi’nin; son teknoloji araç gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde çağdaş ortamları öğrencilerinin hizmetine sunduğunu söyleyen Şengörür mesajına şu cümlelerle devam etti:
16 farklı ülkeden öğrenci
“Öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrencilerimizin mesleki temel bilgi, beceri ve değerleri ile fiziksel ve kişisel gelişimlerine büyük önem vermekteyiz. Öğrencilerimiz, açık ve kapalı spor tesislerimizin yanı sıra Fitness merkezimizde diledikleri zaman serbest ağırlık çalışması, spinbike, squash gibi çeşitli spor aktiviteleri yapabilmektedir. Eğitim hayatınız süresince ilgi alanlarınıza yönelik öğrenci kulüplerine üye olarak sosyal faaliyetlerde yer almanızı ve etkinlikler düzenlemenizi destekliyoruz. Ayrıca Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, öğrencilerimizin doğru amaç ve hedefler belirleyerek kariyer yolunda güvenilir adımlar atmaları için gerekli rehberlik hizmetini sunmaktadır. Uluslararasılaşmaya son derece önem veren Kırklareli Üniversitesi; 2018-2019 eğitim öğretim yılı için %70’i Balkan ülkelerinden olmak üzere 16 farklı ülkeden öğrenci kabul etmektedir. Üniversitemiz ayrıca öğrenci ve öğretim elemanlarının Erasmus+, Mevlana gibi uluslararası değişim programlarına aktif olarak katılmalarını sağlamaktadır. Öğrencilerimiz yükseköğretim süreçlerini uluslararası deneyimlerle zenginleştirerek önemli bir avantaj elde etmektedir. Öğrencilerimiz, üniversitemizin aktif olarak desteklediği sosyal sorumluluk projeleri ve öğrenci kulüplerinin faaliyetleri aracılılığıyla kültürel ve sosyal becerileri gelişmiş, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak öğrenimlerini sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tercihinizin ülkemiz, sizler ve aileleriniz için hayırlı olmasını can-ı gönülden temenni ediyor ve sizleri Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir mensubu olmaya davet ediyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol