“Üniversite olarak toplumla ilişkileri birinci sıraya koyduk”

Kırklareli Üniversitesi 17 Ekim tarihinde 3 protokole imza attı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Kırklareli Şubesi ile birlikte “Bizim Çocuklarımız”, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle “Kodlayalım Üretelim” ve yine İl Milli eğitim Müdürlüğüyle birlikte “Meslek Edinme Sürecine Matematiksel Bir Dokunuş” isimli projelere imza atan Kırklareli Üniversitesi söz konusu 3 proje ile ilimize eğitim, kültürel ve sosyal anlamda çok büyük değer katacak.

Kırklareli Üniversitesi aynı günde 3 farklı işbirliği protokolü imzalayarak oldukça yoğun ve önemli bir gün geçirdi. Geçtiğimiz yıllarda da ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler yapan Kırklareli Üniversitesi, bu yıl da çok önemli projelere imza atacak.
Amaç Kırklareli’ne fayda sağlamak
17 Ekim Çarşamba Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde öncelikle Kırklareli Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yeşilay Kırklareli Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Bizim Çocuklarımız” projesinin imzaları atıldı. Geçtiğimiz yıl farklı bir isimle gerçekleşen proje bu yıl “Bizim Çocuklarımız” ismiyle hayata geçiyor. Proje hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, amaçlarının Kırklareli’ne fayda sağlamayı amaçladıklarını belirterek, bundan sonra söz konu projeleri sürdüreceklerini kaydetti. Şengörür, “Amacımız Kırklareli Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler ilimizde bulunan bazı ilkokul öğrencilerine çeşitli aktiviteler eşliğinde ahlaki ve entelektüel gelimlerine katkı sağlamak” diyerek projenin amacı ve önemi hakkında bilgiler verdi.
Üniversite öğrencileri rol
model olacak
Açıklama gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, geçen sene de gerçekleştirilen bu projenin bu yıl da devam edecek olmasının çok olumlu olduğunu bildirdi. Öğrencilerin yararına olacak her projede yer almanın kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ülkemizdeki pek çok üniversitenin bu gibi projelere sıcak bakmadığını ya da gerçekleştiremediğini söyleyen Akın, yoğun çabaları nedeniyle Rektör Bülent Şengörür’e teşekkür etti ve projenin hayırlı olmasını diledi. Akın’ın sonrasında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman, geçen yıl gerçekleştirilen proje ile pek çok dezavantajlı çocuğun kültürel ve sosyal faaliyete katıldığını söyledi. Hayatında hiç sinemaya ya da kültürel faaliyetlere katılmamış öğrencilerin bu sayede etkinliklere katıldığını belirtti. Bunun dışında üniversite öğrencilerinin çocuklara rol model olmasının projenin en önemli kısmı olduğundan bahsetti. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından taraflar hayırlı olsun dileklerinde bulunarak imza atarak projeyi başlattılar.
Proje mahalle sakinleriyle
üniversitenin kaynaşmasını
yardımcı olacak
2’nci olarak Kırklareli Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleşen “Kodlayalım Üretelim” projesinin imza törenine geçildi. Kodlamanın günümüzde en önemli konuların başında kodlamanın geldiğini belirterek projenin önemine değindi. Projenin sadece öğrencilere bir farkındalık sağlamayacağını aynı zamanda ailelerin de bu konuda farkındalık yaşayacaklarını söyledi. Karahıdır Ortaokulu’nda gerçekleşecek eğitimin bir öneminin de okulun bulunduğu mevki ile Meslek Yüksekokulunun bulunduğu mevkinin aynı olmasının mahalle sakinleriyle üniversitenin kaynaşmasını yardımcı olacağını dile getirdi.
Her il ve ilçeye kodlama laboratuarı kurulacak
“Kodlayalım Üretelim” projesinin çok önemli ve kendisi tarafından da çok önemsenen bir proje olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, bu yıl sonuna kadar nüfusa göre her il ve ilçeye kodlama laboratuar kurulacağını ifade etti. İl merkezinde gözde okulda bu eğitimin olmadığını bu nedenle bu projenin Karahıdır’da olmasının ayrıca önemli olduğunu vurguladı. Sene sonuna kadar projeye katılan her öğrencinin başarılarını görmeyi temenni etti. Sonrasında Rektör Şengörür ve Müdür Vekili Akın, projenin imzalarını attı.
Eğitimi Kırklareli Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri verecek
Günün son işbirliği protokolü ise yine Kırklareli Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Meslek Edinme Sürecine Matematiksel Bir Dokunuş” isimli proje imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile meslek lisesi son sınıf öğrencileri sınava hazırlık yapacaklar. Rektör Şengörür, ülkemizdeki meslek liselerinde matematik, kimya, fizik gibi derslerin çok görülmeyişinin kendisini üzdüğünü bu nedenle böyle bir projeyi oluşturduğunu ifade etti. Proje sayesinde Kocahıdır Mesleki, Teknik ve Anadolu Lisesi’nde okuyan son sınıf öğrencilerine matematik kursu verileceğini söyledi. Projede dersleri verecek eğitmenlerin ise Kırklareli Üniversitesi Matematik Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerin olmasının ayrıca önemli olduğu ifade edildi. Konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, kendisinin de geçmişte meslek lisesinde görev yaptığını ifade ederek, projenin çok önemli olduğunu düşündüğünü kaydetti.
Hem üniversite öğrencilerin tecrübe kazanacağını hem de lisedeki öğrencilerin proje sayesinde üniversite sınavında başarılı olacağını düşündüğünün altını çizdi.
Projenin imzalanmasının ardından taraflar hatıra pozu verdi ve projenin işbirliği projesinin imzalanmasının ardından resmileşen projelerin başarılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol