Üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladılar

Cumhur ittifakının Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut ve Millet ittifakının Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtladılar. Önadım Medya Grubu’nun adayları seçmenle buluşturduğu projesi kapsamında, üniversite öğrencileri sosyal medya üzerinden Derya Bulut'a ve Tuna Soykan’a sorular yöneltildi, adaylar soruları içtenlikle cevapladılar. Söz konusu cevaplar, Önadım Medya Grubu’nun Youtube hesabından da yayınlanacak...

Seçime sayılı günler kala adaylar seçmenle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Önadım Medya Grubu sosyal medya üzerinden gelen soruları Millet İttifakı’nın adayı Mehmet Tuna Soykan ile Cumhur İttifakı’nın adayı Derya Bulut’a yöneltiyor. Önadım Medya Grubu çeşitli sosyal medya toplulukları ile işbirliği yaparak topluluk üyelerinden adaylardan beklentilerini ve sormak istedikleri soruları alıyor. Toplanan sorular daha sonra kamera karşısında adaylara yöneltiliyor. Bu kapsamda Önadım Medya Grubu tesislerine eşi Semra Soykan ile gelen Millet İttifakı’nın adayı Mehmet Tuna Soykan ile Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut, kameranın karşısına geçerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladılar.
"Öğrencilerin
duyduğu heyecan beni de heyecanlandırıyor"
Çekimleri dün gerçekleştirilen buluşmada Mehmet Tuna Soykan, Kırklareli’nin instagramdaki popüler sosyal medya hesaplarından Kırklareli.uni.itiraf’ın takipçisi olan üniversite öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi. Kent Park, Kent Meydanı, Doğrudan Satış Noktaları, Atapark, İncidere Rekreasyon Alanı, Genç Kart Projesi, Tarımsal Üretim Kooperatifi, Her Mahalleye Kreş, Ücretsiz İnternet Noktaları gibi projelerini de anlatma fırsatı bulan Soykan, öncelikle bir gençlik merkezi kurmayı planladıklarını, burada ücretsiz sanat eğitimleri ve çalışma alanları oluşturacaklarını söyledi. İnternetten çeşitli online kütüphanelere erişim hizmetini ücretsiz olarak sunacaklarını anlatan Soykan, kurulacak Bilim Park ile öğrencilere 24 saat park ortamında çalışma koşulları sağlayacaklarını kaydetti. 

Projelerini her fırsatta anlattıklarını ancak daha detaylı bilgilere ve broşürlere ulaşmak isteyenlerin Karaumur Caddesi’ndeki seçim bürosuna gelerek bilgi alabileceğini belirten Soykan, “Kırklareli’ni bir marka şehir haline getireceğiz. Üniversitemizdeki düşünce kulüplerinin başkanları ile iki kez buluştuk. Güzel paylaşımlar yaptık. Şehir planları ile ilgili yapacaklarımızı söylediğimizde aralarından “bizlere de proje çizdirin” diyenler oldu. Bunu çok olumlu karşılıyorum. Öğrencilerin duyduğu bu heyecan beni de heyecanlandırıyor” dedi.
"Herşeyin başı eğitim"
Dün ayrıca Önadım Medya Grubu'nun diğer konuğu Cumhur ittifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut oldu. Bulut da aynı şekilde üniversite öğrencilerinden gelen soruları samimiyetle cevapladı.
"Herşeyin başı eğitim" vurgusunu tekrarlayan Bulut, Belediye olarak Gençlik merkezleri oluşturacaklarını söyledi. Üniversite öğrencilerinin Kırklareli'nden memnun olmadıklarının farkında olduğunu ifade eden Bulut, göreve geldikleri taktirde Kırklareli'ni bir öğrenci merkezi yapacaklarının sözünü verdi. Kırklareli'ne yeşil alan kazandırılması kapsamında ilimiz festval alanının 1 yıl içerisinde Milli Parka dönüşeceğini hatırlatan Derya Bulut, "Bizler seçimi kazansak da, kaybetsek de, orası artık hepimizin güzel vakit geçireceği bir yeşil alan olacak" dedi. Müzik, sanat ve kültür sevdalılarını oluşturacakları Kültür Merkezinde buluşturacaklarını kaydeden Bulut, 'işsizlik' konulu sorulara da samimiyetle cevap verdi. Kırklareli Belediyesi olarak Kırklareli'nde yaşayan öğrenciler için oluşturulacak projeler ile gereken istihdamı sağlayacaklarını dile getirdi.
Çağımızın teknoloji çağı olduğunu ifade eden Derya Bulut, teknoloji ve dil eğitimi konusunda gereken desteği sunacaklarını söyledi. Öğrencilerin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım konusunda da "ay yıldız kart" sistemini hayata geçireceklerini müjdeleyen Derya Bulut, hem öğrencinin cebinden çıkan parayı azaltacaklarını, hem de şoförleri mağdur etmeyeceklerini belirtti. Öğrencilerin sosyal medya üzerinden sordukları sorulara yanıt veren adaylarımızın videoları yakında Önadım Medya Grubu’nun Youtube hesabında yayınlanacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol