Üner, “Aday Adayı Gibi Değil, Aday Gibi Çalışıyorum” Bu Süreçte Hedefi 9 İlçe, 253 Köy Ziyaretini Tamamlamak

CHP’de seçim takviminin açıklanmasıyla milletvekilliği aday adaylığına başvuracağını ilk ilan eden isim olan Savaş Üner, Edirne’de basın mensupları ile bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde de bir dizi temasta bulunan Üner gazetemizi de ziyaret etmişti. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aday adayı gibi değil aday gibi çalıştığını vurgulayan Üner, “Şu ana kadar Edirne merkez ile beraber ziyaret gerçekleştirdiğimiz ilçeler Keşan, Uzunköprü, İpsala, Enez ve Süloğlu.  En kısa sürede; Meriç, Havsa, Lalapaşa da ilk tur ziyaretlerimizi tamamlayacağız.  Aday adaylığı sürecinde hedefimiz, merkez ilçe dahil olmak üzere 9 ilçe ve 253 köy ziyaretini tamamlamak. Ziyaretlerimizde, halkımızın yaşadığı tüm sorunları, sıkıntıları tek tek not alıyoruz. Sadece merkezde değil, aynı zamanda kırsalda ve köylerde de çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte Milletvekili Aday Adaylığını parti binasında açıklayacağını söyleyen Edirne Belediyesi CHP Meclis Üyesi Savaş Üner, şu an aday adayı gibi değil aday gibi çalıştığını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Edirne Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan, seçim takviminin ilan edilmesiyle birlikte resmi açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştireceğini ifade eden Edirne Belediyesi CHP Meclis Üyesi Savaş Üner, Edirne’de gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Üner, ayrıca gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Üner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Sizlerle genel bir değerlendirme yapmak istedik. Bu değerlendirme şu ana kadar olan saha izlenimlerimizi kapsamaktadır. Seçim takvimi açıklandıktan sonra siz değerli basın mensupları, partililerimiz ve sevenlerimizle, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığımızda Aday Adaylığı seçim kampanyamızı fiilen ve resmen başlatacağız. Şu an resmi aday adaylığı süreci başlamadığı için sizlerle burada buluşmak istedik.

“70’E YAKIN KÖY ZİYARETLERİ
GERÇEKLEŞTİRDİK”

Aday adayı gibi değil aday gibi çalışıyoruz. Şu ana kadar ziyaret gerçekleştirdiğimiz ilçeler; Edirne merkez, Keşan, Uzunköprü, İpsala, Enez ve Süloğlu. En kısa sürede; Meriç, Havsa, Lalapaşa da ilk tur ziyaretlerimizi tamamlayacağız. Aday adaylığı sürecinde hedefimiz, merkez ilçe dahil olmak üzere 9 ilçe ve 253 köy ziyaretini tamamlamak. Şu ana kadar 70’e yakın köy ziyaretleri gerçekleştirdik. Gittiğimiz ilçelerde, günde en az 20 ziyaret gerçekleştiriyoruz. İlçe başkanlarımızı, tüm seçilmişlerimizi, basın mensuplarını, iş insanlarını, muhtarları, sivil toplum temsilcilerini ziyaret etmeye özen gösteriyoruz. Ziyaretlerimizde, halkımızın yaşadığı tüm sorunları, sıkıntıları tek tek not alıyoruz. Sadece merkezde değil, aynı zamanda kırsalda ve köylerde de çalışmalar yürütüyoruz.

TÜM SEÇMEN GRUPLARINA
DOKUNARAK ÇALIŞIYORUZ

Sizlerin de bildiği üzere 2009 yılından beri belediye meclis üyeliği görevimi sürdürüyorum. 9 yıl Edirnespor başkanlığı yaptım. Sahada çalışma yaparken sadece sol ve sosyal demokrat seçmene değil tüm seçmen gruplarına dokunarak çalışıyoruz. Esnaf tabanlı bir siyasetçi olmamın getirdiği avantajları sahada yaşıyorum. Esnaf demek herkesle, her kesimle iletişim halinde olmak demek.

KONUŞTUĞUMUZ AN DA
BELGELERLE KONUŞURUZ

Bazı kişiler sosyal medya üzerinden dedikodu siyaseti yaparak, partimizin kurumsal kimliğine zarar vermektedir. Bu kişiler, kendilerinden eminse ve ellerinde belgeleri varsa, partimizin zarar görmemesi adına kendilerini belgelerle konuşmaya davet ediyorum. Bizler de bu tarz siyaset yapmaya kalkarsak, konuştuğumuz an da belgelerle konuşuruz fakat partimizin kurumsal kimliğini her şeyin üzerinde görüyoruz. Bizim için aslolan Cumhuriyet Halk Partisidir. Bazı basın mensubu ağabeylerimiz, bizleri eleştiriyor. Eleştirebilirler, en doğal hakları. Ama iletişime açığız. Telefonum 24 saat açık. Sormak istedikleri bir konu olduğunda bize her zaman ulaşabilirler.

“ASIRLIK PARTİMİZDE
GÖREV YAPMANIN SORUMLULUĞUN
BİLİNCİNDEYİZ”

Sizlerin de bildiği üzere, Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ın Trakya Üniversitesinde görev yaptığı dönemde, 2009 yılında, en genç Belediye Meclis Üyesi seçildim. Partimizin tüm seçilmişleri, milletvekilleri, belediye başkanları bizim için birer değerdir. Partimizin kurumsal başarısı için çalışıyoruz. Hedefimiz, kişisel başarılar hiçbir zaman değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, asırlık bir partide görev yapmanın sorumluluğun bilincindeyiz. Hedefimiz, 6’lı masanın iktidar olması. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde partimizi iktidara taşıyacağız. Şu anda iktidar olmaya odaklanmış durumdayız. 6’lı masanın adayı kim olursa olsun onun için mücadele edeceğiz. Yola çıktığımız günden itibaren dediğimiz gibi, sıkılmadık el, gezilmedik köy bırakmadan seçim kampanyamızı sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’yle ilgili sosyal medyada paylaşılan ‘2 Milyon’ söylemlerinin kimin için kullanıldığını bilmediğini söyleyen Üner, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu şekilde anılmasının hadsizlik olduğunu vurguladı. Üner, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Sosyal medyalarda öyle bir cümleler kullanılıyor. Bu kimin için kullanıldığını bilmiyorum. Sonuçta bir sürecine giriyoruz. Seçim sürecine girdiğinde adaylar mutlaka bir para harcayacaklar. Bunun rakamı ne olduğu belli değil ucu açık. Ama söylenilen 2 Milyon lirayı partideki makamlara verilecek gibi görülürse ve lanse edilirse bu hadsiz bir açıklamadır. Parti adına söylenmiş bir şeyse ben bunu yapan kişileri kınıyorum yani. Ama para harcanacaksa tabii ki adaylar kim olursa olsun çıktığı süreçte illa ki para harcayacaklar. Köy köy ilçe ilçe geziyoruz. Bunların masrafları var. Rakam olarak bir şey demiyorum.”

“ADIM GİBİ SAVAŞMAYA
DEVAM EDECEĞİM”

Milletvekilliği adaylık sürecinde partimizin vermiş olduğu karara saygı duyacağız. Şu an 42 yaşındayım, önümüzde siyasi olarak uzun bir serüven var. Belki bu dönem olmazsa, önümüzdeki olacak. Belki daha farklı gelişmeler olacak. Aday olmasam bile partimizin göstereceği adayın yanında olacağım. Ön seçim ve ya atamı gibi bir sorunum yok. Ön seçim de olsa atama da olsa adım gibi savaşmaya devam edeceğim.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol