Ünal Başkur Belediye Başkanlığına Göz Kırptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Ocak tarihinde yapılacak olan
İl Başkanlığı Seçimleri öncesi adaylıklar şekillenmeye başlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkalığı’na aday olmayacağını açıklayan Ünal Başkur, Belediye Başkanı
Adaylığına göz kırptı. Her Çarşamba yapılan halk toplantısında konuşan Başkur resmi olarak herhangi bir adaylık açıklaması yapmasa da “Potansiyel Aday” olduğunun altını çizdi.

27 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen olağan halk toplantısında kürsüye gelen İl Başkanı Ünal Başkur konuşmasında, “Bizler il başkanları olarak potansiyel başkan adaylarıyız. Ben de Potansiyel Belediye Başkanı Adayıyım.” diyerek esprili bir şekilde Belediye Başkanlığı’na yeşil ışık yaktı. Başkur konuşmasında; “Eğer yaklaşık 20 gün önce yapılan merkez ilçe kongresinde söylediğim sözlere bakarsanız aday olacağımı açıklamıştım. “Hiçlik” makamına adayım. İnsanlık açısında çok güzel bir adaylıktır hiçlik makamı.” dedi.
İl Başkanlığa Adaylığı Düşünmüyorum
Göreve geldiği süreçten bahseden Başkur, “Bugün 27 Aralık bizim göreve gelişimizin 2.yıldönümü, bugün aynı zamanda bundan sonra bizim bu göreve ilişkin düşüncelerimizin de tanımlandığı bir süreç. Biz il yöneticisi olan arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda il başkanlığına adaylığı düşünmeme kararı aldık. Bu göreve 2 yıl önce partimizin en geniş katılımı ve uzlaşısı ile bize bu görevi verdi arkadaşlarımız. Ben o dönemde bize katkı veren ilçe başkanlarıma, milletvekillerime, belediye başkanlarıma buradan şükran duygularımı iletiyorum. Bu onurlu göreve gelmek ve Türkiye’de o 81 kişiden birisi olmak anlamlı ve onurlu bir iş. Görece geldiğimiz süreçte demokratik bir yarış sergileyen Kenan arkadaşıma ve Tuna ağabeyime teşekkürlerimi sunuyorum. Seçim sonrası süreçte de o arkadaşlarım ellerinden gelen katkıyı ortaya koydular. Bu 2 yıllık süreçte bize katkı koyan belde başkanlarıma, belediye başkanlarıma, kadın kollarına, gençlik kollarına, milletvekillerime çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Her Çarşamba burada olacağım
Kim başkan seçilirse seçilsin partisinin yanında olacağını belirten Başkur, “Bundan sonra bu görevi alacak İl Başkanıma kolaylıklar diliyorum ve şu sözü veriyorum. Bu 2 yıllık periyotta görevde olmalarına karşılık farklı çekinceler ile veya “Ünal Başkur bizden değildir” diye katkı koymayan arkadaşlarıma ünlemli sitem yolluyorum buradan. Bu şunu bilin ki bu verdiğim söz; başkanlığa gelen her kim olursa olsun, ben o arkadaşlarımızın yaptıklarını yapmayacağım. 2015’te söz verdiğim üzere ya da önceki dönemlerde nasıl ki bu koltuklarda yer almış isem, yine her Çarşamba buraya geleceğim aynı tavrı aynı inançla sergileyeceğim. Bu sözü sizlere veriyorum.” diye konuştu.
Altıok’a İhanet Etmeyin!
Başkur, kim seçilirse seçilsin önemli olanın CHP olduğunu vurgulayarak, “Görev başında olduğumuz 2 yıl süresince başarılı olduğumuza inanıyorum. Yapılan referandumda ilçe ve belde ortalamalarının çok üstüne çıkabilmiş isek; bu kol kola duruşumuzdan geçti. Gelecekte olacak olan seçim ve projelerde kim başkan olursa olsun bu desteğinizi esirgemeyin. Esirgediğiniz takdirde verdiğiniz bütün sözleri havada bırakmış olursunuz. Siyaset uzlaşı işidir. En geniş uzlaşıyı sağlayan mantığa ihtiyacımız var. Her iki adayın da destek verenleri uygun görenleri var. Eğer sizin adayınız seçilmez ise, diğer adaya katkı koymaktan kendinizi esirgemeyin. Eğer esirger iseniz o süslü sözcükleri ile ifade ettiğiniz sözlerin anlamı kalmaz ve o sözcüklere, o değerlere yani Altıok’a ihanet etmiş olursunuz. Altıok’a ihanet etmeyin. İhanet eden insanlarda lütfen bu kapıdan içeriye girmeyin çünkü hakkınız yok. Bu bir bayrak yarışıdır, demokrasi nöbetidir, Ata’ya saygı nöbetidir zamanı gelince görevler devrolunur.” dedi.
7 Ocak Günü acıtsa da bu sözleri sarf edeceğiz
“Biz bu konuşmayı 7 Ocak’ta yine yapacağız. Bazı arkadaşlarımızın kalbini kısrakta, bizim kalbimiz kırılsa da yapacağız. Çünkü biz bu iki yılı maalesef kol kırılır yen içinde kalır mantığında geçirdik. Genel Kongreler bir sorgu, bir eleştiri, bir özeleştiri günüdür. Bize eğer güvenerek bu görevi veren insanlara karşı görevimizi yerine getirmek zorundayız. Dediğim gibi 7 Ocak günü geldiğinde biz bu sözleri acıtsa da sarf edeceğiz. Sözlerimizin hoş karşılanmasını istiyoruz çünkü partimizin yarınlarını düşünüyoruz. Partimizin daha güçlü olması adına, partimizin yanlışlardan sıyrılması adına o sözleri mutlaka sarf edeceğiz.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. başkurdan başkası aday olursa belediye seçimlerinde chp ye oy vermem

  2. CHP Kırklareli'nde belediye başkanlığını kazanmak istiyorsa adayı Ünal Başkur olmalıdır.Ünal başkan tarafsız kesiminde desteklediği kişidir.

  3. Geçmişi hatırlamak lazım 31 Aralık 2017 Pazar 21:46:50

    Ünal bey gerçekten iyi bir isim. Ama bir önceki belediye başkanlığı sürecindeki adaylığını bir düşünmelidir. Genel merkez yarışan tüm adayları görmezden gelip tepeden bir başkan belirleyip Kırklareli'ne yollamıştı. Üstelik de ilgili ismi vekillikten belediye başkanlığına görevlendirmişti. Ne kadar demokratik ve seçimlere saygı olduğunu bir görmek lazım. Aynı şeyin başına gelmeyeceğini bilemeyiz. Çünkü bu durumu yaratıp Kırklareli'ne bunu mecbur eden genel başkan aynı. Öte yandan bu antidemokratik değerlendirilen durum sonrası Kırklareli'de Ünal destekçileri ve içine sindiremeyen partililer istifa edeceklerine kadar işi götürmüşlerdi. Dilekçe verenler falan... Unutmamak lazım o günleri. Ne değişti diye sormak lazım ? Ünal bey kendisini yüreklendirip sonra havuza itmek isteyen var mı yok mu diye de değerlendirmeli durumu. Yorumlara da bakıyorum şimdi. "Ünal bey seçilmezse partiyi bırakırım" falan diyenler... Geçin bunları bir kalem. Söylediklerinizi unutur gelene paşa gibi razı olursunuz kısa sürede. Kılıfı da bu işin "parti içi birlik beraberliğin bozulmaması" falan olur en fazla. Ünal başkan sen ne yapacağını en iyi bilirsin. Şak şak yapanları değil kendi iç sesini dinle. Saygılar.

  4. Kesimoğlu bırakmaz. Keyfi yerinde. Çiçek böcek heykel.

  5. cavit çağlayan aday olursa kazanır chp aksi takdirde hiç şansı yok kırklareline en büyük hizmetleri cavit çağlayan yaptı barajlar arıtma tesisleri çevreyolları otoparklar pazar yerleri kültürel faaliyetler konserler daha sayamayacağım pek çok hizmet ama harcadılar caviti hem dürüst hem çalışmak diye harcadılar eğer bi daha seçilirse cavit kırklarelini paris gibi yapar buna eminim.

  6. mehtap hanım güldürdünüz 12 Ocak 2018 Cuma 15:42:28

    çok güldüm cavit bey kırkları paris demiş mehtap hanım. bilmesek cavit beyin dönemini. ama ünal beye de bırakmaxlar. daha önce kesimoğlunu nasıl dayattıklarını yaşadık.

  7. Sıkıntı yapmayın Kesimoğlu adaylığını garantiledi boşa kürek çekmesinler