Umutlu Yarınlar Yaz Okulu Kapanış Programı Gerçekleştirildi

İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kırklareli Müzesi ortaklığında pek çok kurumun paydaşlığıyla gerçekleşen Umutlu Yarınlar Kırklareli Müzesi Yaz Okulu etkinliğinin kapanış programı düzenlendi. Kırklareli Müzesinin bahçesinde yapılan etkinlikte öğrencilerin yaz boyunca ortaya çıkardığı kültür-sanat eserleri görücüye çıktı. Resimlerden şiirlere, kıyafetlerden heykellere kadar sanat ürünlerinin ortaya çıktığı yaz okulunun gelecek yılarda da devam etmesi planlanıyor.

Kırklareli Müzesi "Müze Eğitim Etkinlikleri" kapsamında birincisi organize edilen "Umutlu Yarınlar Kırklareli Müzesi Yaz Okulu" 19 Temmuz - 04 Ağustos tarihleri arasında T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğünün "Yıldız Dağları Tabiat Eğitim Merkezi"nde gerçekleştirildi.
Proje Kırklareli Müze Müdürlüğünün öncülüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü, Kırklareli II Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İI Müdürlüğü /Çocuk Hakları II Komitesi, Kırklareli Kent Konseyi ile ortaklaşarak proje içeriği zenginleştirildi ve kapsamı genişledi.
Öğrenciler yaptıkları ürünleri sergiledi
Kapanış programında ilk olarak öğrencilerin yaz okulu boyunca yaptıkları hakkında hazırlanan kısa film gösterildi. Sonrasında öğrencilerden bazıları sahneye gelerek proje ile ilgili düşüncelerini ve kendilerine kattığı şeylerden bahsetti. Yaz okulu kapsamında yapılan yarışmalarda ödül kazanan öğrenciler açıklanırken aynı zamanda öğrencilerin atık ürünlerden oluşturduğu ürünler sergilendi.
Kültürel Mirasımız çocuklara aktarılmaya çalışıldı
Konu hakkında yapılan açıklamada; “Geleneksel Kültürü ve Somut Olmayan Kültürel Mirasımızı farklı sanat disiplinlerinin aracılığı ile 10-15 yaş aralığındaki çocuklarımıza yansıtmaya ve bu konuda farkındalık oluşturmaya yönelik 46 katılımcı ile sanatsal atölye çalışmaları düzenlendi. Yapılan atölye çalışmalarında ortaya çıkan eserlerin sergilemesi ve sunumları proje final etkinliği kapsamında planlanan "Umutlu Yarınlar Kırklareli Müzesi Yaz Okulu Programı" ile izleyici ile buluşacaktır” ifadeleri kullanıldı.
“Çalışmalarımızı çocuk odaklı olarak sürdürmeyi hedefliyoruz”
Gelecek yıllarda da projenin devam edeceğinin sinyalleri verilerek, “Kültür-sanata erişim ve katılım imkânlarının geliştirilmesi kültür-sanat izleyicisinin ve kültür-sanata katılım alışkanlıklarının arttırılması ve çocuklarda bunun bir yaşam biçimi olarak benimsemelerini tarihlerine, kültürel miraslarına, yaşadıkları çevreye, doğaya sahip çıkmaları için farkındalık oluşturmak ve motivasyonlarını arttırmak müzelerin işlevi olarak görüyor bu yönde çalışmalarımızı çocuk odaklı olarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Kültürel mirasın korunmasında, yaşatılmasında ve bir sonraki kuşağa aktarımında müzelerin, kütüphanelerin ve kent bileşenlerinin önemli sorumluluklar taşıdığına inanıyoruz” denildi.
Programda son olarak projede emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol