“Umutlu Kadınlar Üretiyor”

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın ortağı olduğu “Umutlu Kadınlar Üretiyor” projesi kapsamında hayata geçen “Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezini” gelişerek üretmeye devam ediyor. Kırklareli’nde yaşayan kadın ve çocukların yaşam kalitesinin yükseltilmesi, kadınların mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin geliştirilmesi, edindikleri bu bilgi ve becerilerini kendi işlerini kurabilmelerinin sağlanması ve il kapsamında sosyal girişimciliğin geliştirilmesine destek olunması amacıyla Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait atıl lojmanı yıkılarak yeniden yapılan bina ile hayata geçen “Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezi” bünyesinde Umut Cafe’de hizmete girdi. Vali Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile Merkezi ziyaret etti. Burada üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte “Umutlu Kadınlar Üretiyor” projesi kapsamında hayata geçen “Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezini” ziyaret etti.
Vali Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte, Kırklareli Valiliğince uygulamaya konulan “Umutlu Kadınlar Üretiyor” projesi kapsamında; Kadın girişimciler için bir sosyal girişimcilik, eğitim ve yaşam merkezi olarak Valilik tarafından yapımı tamamlanarak yeni ve modern binasında hizmete giren “Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezi” bünyesinde nezih ve ferah bir ortamda, kadınların yarınlarına ve geleceklerine umut olması amacıyla Kırklareli Üreten Kadın Kooperatifi tarafından işletme faaliyetine başlayan Umut Cafe’yi gezdiler.
Vali Bilgin, İlknur Bilgin ile birlikte Umutlu Kadınlar Üretiyor Projesi uygulamalarının gerçekleştiği, Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezi ve bünyesindeki Umut Cafe ziyaretlerinin sonrasında, yarınları ve gelecekleri için umutla üreten kadınların proje, kooperatif ve işletme faaliyetleri ile çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol