“Umut Verenler” 2018 programı başladı

Meltem Cumbul ve Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın akrabası Selin Söğütlügil, Çınaraltı Sohbetleri “Umut Verenler” 2018 programının ilki için 18 Temmuz’da Lüleburgaz’a gelerek vatandaşlarla buluştu.
18 Temmuz Çarşamba Zübeyde Hanım Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaş katılım gösterdiği. Meltem Cumbul’un konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü ünlü haber spikeri Celal Pir yaptı.

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 2017 yılında başlatılan “Çınaraltı Sohbetleri” bu yıl ‘Umut Verenler’ başlığıyla devam ediyor. Zübeyde Hanım Parkı’nda gerçekleştirilen ve 2018’e ait programının ilkine; Meltem Cumbul ve Selin Söğütlügil konuşmacı olarak katıldı.
Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman…
Programa konuşmacı olarak katılan Meltem Cumbul, cinsiyet eşitliğiyle hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Cumbul konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Konumuz kadın olacak denildiğinde bizim ülkede kadın olmak nasıl bir duygu diye düşündüm. Bunun üzerine konuşmanın çok uzun zaman alacağını da düşündüm. Umutlarımızı yitirmememiz gerektiğinden dolayı, sorunlardan bahsetmek istemedim. Gün içinde medyada kadın-erkek eşitsizliğinin aslında ülkemizdeki yansımasını, özellikle şiddet tarafından çok fazla görebiliyoruz. Oyuncu olmam sebebiyle birçok sinema filminde, ya da tiyatro oyununda bunları yansıtmaya çalışıyoruz. Bunun dışında beni en çok evde, sokakta nasıl büyütüldüğümüz kısmı ilgilendiriyor. Ailemiz bize birey olmamızı önerirken nasıl bir ergenlik çağı yaşadık, yanımızda kimler vardı? Tüm bu dönemlerden sonra benim için kadın-erkek eşitliği şurada başlıyor: Bir erkek kadının geçtiği tüm duyguları hissedebiliyorsa, kadın da erkeğin duygularını hissedebiliyorsa birbirimizi anlayabileceğimizi düşünüyoruz. Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman da cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum.”
“Bugün esenlik ve özgürlük içindeysek…”
Meltem Cumbul’un konuşmasının ardından bir diğer konuşmacı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın akrabası Selin Söğütlügil düşüncelerini paylaştı. Söğütlügil konuşmasında; “Burada bulunmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Bugün esenlik ve özgürlük içerisinde bir Türk kadını olarak bulunuyorsak eğer, bunu her şeyden önce Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Ata’mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, büyük Cumhuriyet’in temellerine borçluyuz. 18 yaşımdan beri 3 kıtada yaşadım. Bizim kadınımız gibi hiçbir yerde yok. Burada olduğu için değil, bunu yaşadığım, hissettiğim ve tecrübe edindiğim için söylüyorum. Kadın olmak çok büyük bir umuttur diye düşünüyorum. Umutlarımız hiç tükenmesin… Bizler bu toplumun en kuvvetli değerleriyiz. En ayrışmaz, en toplayıcı güçleriyiz ve çok kuvvetliyiz. Var olsun Türk kadınları” dedi.
Celal Pir’in moderatörlüğünde Lüleburgaz halkıyla birlikte gerçekleştirilen sohbet, soru ve cevapların ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İnsana tepeden bakan kibir abidesi işiyle değil magaziniyle akılda kalan ekran kumkuması Meltem Cumbul olmasa da olurmuş.

  2. Türk kadının nesini temsil ederek davet edilmiş anlamıyorum.

  3. Bizim ülkede kendi mevzuunda hatta bir mevzun da olmayabilir ki eğer Atatürkçüysen hiçbir şey yapmamış olsan da yaptığın işi rezil eden biri de olsan sen o mevzuda bol bol cilalanır ve parlatılırsın. Sadece Atatürk dedin diye eksikliklerin görmezden gelinmekle kalmaz aksine yüceltilir de... Şöyle büyük sanatçı böyle büyük sanatçı olursun. Kariyeri yancılıktan ibaret olan ve evlere şenlik bir Oscar referansı bulunan Meltem Cumbul orada sadece belli bir frekanstan Atatürk dediği için bulunuyor ve meseleler işte böyle ergen muhabbetinden öteye geçemiyor.

  4. güneş de doğar yine efendiler 24 Temmuz 2018 Salı 14:51:51

    Ekminezi ile geçmiş yaşamlara doğru araştırmalarda herbir kişi yüzlerceyi bulan geçmiş yaşamlarında dünyanın herbir yanında ve zamanında ve evet milletinde yüzlerce defa kadın ve erkek olarak doğdukları gerçeği ile karşılaşılmaktadır. Kadın öte yandan yaratıcı güç bahşedilmiş ve erkekden on kat daha mükemmel bedeninde solar şakrası açık-işlevsel yanıyla da bir üstünlüktedir ve cennetin ayakları altına serildiği denli de ulviliktedir. ATATÜRK milyonlar yıl öncesinden bu ülkenin doğusunda iki dağa kutlu silüeti her sene ısrarla resmedilen ve batısında ise bir dağa görkemli ulvi profili sabiten verilen ve bu millete en üstün rahmet olarak gönderilen çok nadir bir Kozmik Vazifedar'dır.

  5. T.C.'nin kurucu kadrolarından iki avuçken günümüzde bir avuç kalmış ve yakın zamana kadar Müslüman Anadolu Halkı'nın üzerinde giyotin gibi esmiş Sevi'nin cenin-i sakıtları "Beyt i Dost"çular bekleyin gelir gelir de size anca babafingo gelir! Anadolu sizi kustu DEVRAN DÖNDÜ!!!