Umreciler eğitim almaya başladı

Umre organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 46 umre adayına Sungurbey Camii’nde yapılan bilgilendirme seminerinde kutsal topraklarda yapılacak ibadetler ve kurallar hakkında eğitimler verildi. 26-27-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek eğitimler ile umreciler kutsal topraklarda neler yapmaları ve yapmamaları konusunda eğitim alacaklar. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık ve Şube Müdürü Ahmet Sainkaplan tarafından verilen eğitimi alacak umreciler Mart ayının sonunda kutsal topraklara doğru yola çıkacaklar.

26 Şubat tarihinde Sungurbey Camii’nde yapılan eğitimler 3 gün boyunca sürecek. Sabah saat 09.30 ile 13.00 saatleri arasında sürecek eğitimlerde umrecilere kutsal topraklar hakkında önemli bilgiler verilecek.
46 kişinin kutsal topraklara gideceği grup şu ana kadar Kırklareli’nden giden en kalabalık grup olma özelliğini taşıyor.
Eğitimler 3 gün boyunca sürecek
Eğitim öncesinde konuşma yapan Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Bugün burada yapacağınız Umre vazifesi öncesi sizlere kutsal topraklar hakkında bilgi vermek ve orada yapılması gereken şeyler hakkında sizlere eğitimler vereceğiz. Eğitimlerimiz bugünden itibaren 3 gün boyunca sürecek. Sizlere Umre vazifesini ve kutsal topraklar hakkında önemli bilgileri vermeye çalışacağız inşallah” dedi.
Dinimiz niyet dinidir
Hac ibadetine gidemeyen vatandaşlara tesellide bulunan Demirtaş, “Birçok vatandaşımız burada da olduklarını düşünüyorum ki, Hac ibadetini yapmak isteyip maalesef kurada çıkamayanlar. Ama üzülmeyin bu önemli değil. 2 milyon 100 bin vatandaşımız sırada bekliyor. Mecburen devletimiz de kura çalışması ile Hacca gidecek kişileri belirliyor. Eğer oralarda suyunuz, ekmeğiniz, rızkınız varsa elbet bir gün çıkar. Hac özlemiyle hac isteğiyle yaşayın bu özlem sizlere sevap olarak yeter. Çünkü dinimiz niyet dinidir” ifadelerini kullandı.
46 kişilik grup
Eğitim alan umre kafilesi ile birlikte kutsal topraklara gidecek ve umrecilere orada refakat edecek olan Sanayi Camii İmamı Emin Bıyıklı, “Eğitimlerimiz başladı. İnşallah eğitimlerimizi başarılı ile bitirerek, kutsal topraklara doğru yola çıkarız. Bu Umre organizasyonu 14 gün boyunca sürecek. Kesin olmamakla birlikte 26 ya da 27 Mart tarihlerinde yola çıkacağız. 46 kişilik olan bu grubumuz şimdiye kadar ki en kalabalık grup. Tabi ki daha önceden birkaç gurup birleşim daha kalabalık kafileler oluşturdu ama tek grup olarak en kalabalık grubumuz” şeklinde konuştu.
Eğitim konuları neler?
“İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”, “Ana Hatlarıyla Umre”, “Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine”, “Umre İbadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci”, “Umrenin Hikmeti ve Umredeki sembollerin anlamı”, “Kadınlara Özgü Konular”, “Umreye Maddi ve Manevi Hazırlık”, “Temel Sağlık Bilgileri”, “Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine” konularında eğitimler verilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol