Umre yolculuğunda ikinci kafile uğurlandı

Kırklareli’nden Umre vazifesini yerine getirmek üzere 14 Aralık Perşembe günü saat 09:30’da yola çıkan Umreciler sevenlerinin gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandılar. Umrecileri
uğurlamak üzere çok sayıda vatandaş ve Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi
Meydanı’nda hazır bulundu.

Kırklareli’nden kutsal topraklara Umre vazifesini yerine getirmek üzere yolculuğa çıkan ikinci kafile 14 Aralık Perşembe günü saat 09:30’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden otobüsle yola çıktı. Umre vazifelerini yerine getirmek için yola koyulan vatandaşların yanı sıra ailelerin ve sevenlerin de heyecanı gözlerine yansıdı. Umrecileri uğurlamak üzere Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda hazır bulundu. Burada vatandaşlara hitap eden Demirtaş; “Mukaddes Beldenin hürmetli, muhterem saygıdeğer yolcuları. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Umre yolculuğunuz hayırlı olsun. Hürmetli kelimesini özellikle kullandım çünkü Hz. Peygamber(s.a.v.) Kabe’ye bakarak; “Ey Kabe çok hürmetlisin, muhteremsin, güzelsin ama bil ki insan kalbi, mümin kalbi senden daha değerlidir.” buyurmuştur.” İfadelerini kullandı.
Umre kafilesi Kudüs’e de uğrayacak
Kırklareli’nden yola çıkan Umre kafilesi ilk önce Kudüs’e gitmek üzere hazırlanırken, Kırklareli İl müftüsü Hüseyin Demirtaş da Kudüs’te süregelen zulme dikkat çekerek gerçekleştirdiği konuşmasında; “İslam İşbirliği Teşkilatı toplandı. Orada bir karar alındı. O kutsal beldemizde şu anda zulüm var. Gerçekten mazlum bir coğrafya İnşallah mazlum coğrafyadaki zulümler ortadan kalkar. İşte siz de bugün önce Kudüs’e gidiyorsunuz daha sonra Mekke’ye Medine’ye gidiyorsunuz.” İfadelerini kullandı.
Daha sonra İl Müftüsü Demirtaş’ın duası eşliğinde Umre yolcuları kutsal topraklara gitmek üzere uğurlandılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol