Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası Gerçekleştirildi

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası gerçekleştirildi. İlimizden de Adalet ve Kalkınma Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya başta olmak ilçe kadın kolları başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte Bölgelerin ve illerin yöresel tanıtımları yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım gösterdiği etkinlik ATO Congressium'da düzenlendi.

ATO Congressium'da düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası konulu program ilimizden yoğun katılım ile gerçekleştirildi.
“Bundan sonraki seçimlerde kadınların daha yüksek oranlarla temsili için çalışacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Kadınların siyasette oranını yüzde 4,5'ten yüzde 17'ye çıkardık. Bundan sonraki seçimlerde kadınların daha yüksek oranlarla temsili için çalışacağız” derken “Tüm kadınların siyasette daha fazla yer almalarını bekliyorum. Siz isteyeceksiniz mücadele edeceksiniz biz de destek vereceğiz ve inşallah başaracağız” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliklerinde kadınlara en az üçte bir oranında yer verilmesini istediklerini, ancak bu orana ulaşılamamışsa da eskisinden çok daha fazla kadının belediye meclislerinde sorumluluk üstlendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri kaydetti; “Şura oturumlarında ülkemizden ve dünyanın farklı yerlerinden kadınların yerel yönetimlerdeki temsili, şehir sorunlarına bakışı, projeleri ve çözüm yolları gibi konular ele alınacak. Böylece benzer görevlere talip olacak kadınlarla hem tecrübe paylaşımı yapılmış hem de başarı örnekleri gösterilmiş oluyor.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol