‘Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’ Programı Belli Oldu

Bu yıl ilki düzenlenecek ‘Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’ programı netlik kazandı. Uzunköprü Belediyesi tarafından yerel basına servis edilen festival afişlerde festival 15 Eylül Perşembe günü saat 17.00’da resmen başlıyor. Cumhuriyet Meydanında THK Motorlu paraşüt ve Edirne Belediye Bandosu eşliğinde start alacak festival Halk Oyunları ve Toplu Nikah- Sünnet şöleni ile devam edecek. İlk günün akşamında ise konser alanında rap müzik sanatçısı CEZA Uzunköprülüler ile buluşacak. Daha önce yeni festivalde merkeze tarihi taş köprüyü alarak Trakya- Rumeli kültürünü yansıtacak somut öğeler içeren bir program hazırlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Özlem Becan’ın açıklamasının ardından festivalin ismine yakışır somut öğelerin neler olacağı merak ediliyordu…  

Daha önce Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivalinin ilçemizin tanıtımında format olarak yetersiz kaldığını ve somut öğeler içeren bir festival yaratmak istediklerini belirten Uzunköprü Belediyesinin geçmişte dört defa düzenlenen festivalin neredeyse birebir aynısı olan bir program taslağında hazırlandığı görüldü. Uzunköprü Belediyesinden yapılan açıklama Yeni festivalin programının ayrıntıları oluşturulan bir görselle duyuruldu. Buna göre festival 15 Eylül Perşembe günü saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanında başlayacak. Aynı gün sırasıyla; Açılış konuşmaları, Halk Oyunları, Nikah- Sünnet Şöleni ve İBB Mehteran Takımının sahne performansı etkinlikleri gerçekleştirilecek. Akşam saat 21.00’da ise rap müzik sanatçısı CEZA Konser alanında Uzunköprülüler ile buluşacak.

FESTİVALDE 2. GÜN;

Festivalin 2. gün olan 16 Eylül Cuma günü ise saat 11.00’da THK Motorlu Paraşüt gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 12.00’da Şehit, Gazi ve Sünnet Çocukları için mevlid okutulacak. Ardından ise sırasıyla Telli Çeşme Meydanında Atölye Çalışmaları, Yine Telli Çeşme de halk oyunları gösterisi, AKM’de Nasuh Mahruki ile Söyleşi, Festival Alanında DJ. Uğur Gür ve son olarak ise ünlü sanatçı saat 21.00’da YAŞAR festival alanında konser verecek.

FESTİVALDE 3. GÜN;

Festivalin 3. gününde ise Telli Çeşme Meydanında atölye, konser, Cumhuriyet Parkında Yemek Yarışması, AKM’DE Ataol Behramoğlu ile söyleşi, Festival alanında Ödül ve Plaket Töreni, DJ Kutlu Tanca Performansı ve son olarak ise saat 21.00’da ünlü sanatçı İrem Derici konseri etkinlikleri yer alıyor.

FESTİVALDE 4. GÜN;

Festivalin son günü ise Çamlıkta Trap Yarışması, Ördekli Göl’de Balık Tutma, AKM’de Hüseyin Bağcı Söyleşisi, Sokak Basketbolu ve Trap ile Balık Tutma Yarışmasında dereceye girenlere ödül töreni yapılacak. Ayrıca festival boyunca Ördekli Göl Mesire alanında karavan ve çadır ile kamp yapılabilecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hayırdır şerre karşı 04 Eylül 2022 Pazar 09:18:34

    Festival gece açıkhava etkinliklerinde arada bir gökyüzüne bakın içinizi gönlünüzü aklınızı açacak gözlemler olabilir reptillerin kabusu umut ışıkları göklerde belirebilir